Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en essenscia vlaanderen versterken samenwerking

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en essenscia vlaanderen versterken samenwerking

  • 30/11/2017
ondertekening

essenscia vlaanderen en Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland hebben gisteravond een overeenkomst tot operationele samenwerking ondertekend. Zo willen beide organisaties hun expertise delen op impactvolle thema’s als mobiliteit, arbeidsmarkt en milieu. Dit om de slagkracht van een belangrijke industriële sector als de chemie en life sciences in de regio Antwerpen-Waasland te vergroten.

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland is een sectoroverstijgende organisatie die de brug vormt tussen de bedrijven, de lokale overheden en de gerelateerde diensten. essenscia vlaanderen slaat als sectorfederatie van de chemie, kunststoffen en life sciences de  brug tussen industrie, overheid en stakeholders op Vlaams niveau. Beide organisaties vervullen dus een duidelijke complementaire rol voor de bedrijven uit de chemie en life sciences in Antwerpen-Waasland. Gezien het belang van deze industrie voor de regio Antwerpen-Waasland, met de aanwezigheid van de grootste geïntegreerde chemiecluster van Europa, is deze samenwerking niet meer dan logisch.

'Onze industriewerking binnen Voka- Kamer van Koophandel heeft tot doel de industrie in de regio voldoende slagkracht te geven door het behartigen van de lokale en regionale dossiers bij steden, gemeenten en provincie. Net zoals essenscia streven wij naar een industrievriendelijk klimaat. Ik ben ervan overtuigd dat onze organisaties complementaire expertises en netwerken hebben wat heel wat convergentiemogelijkheden biedt in projecten en thema’s', verklaart Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

'We zullen onze samenwerking versterken op thema’s met een belangrijke lokale en regionale impact. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat sectorbedrijven talent kunnen blijven aantrekken of het mobiliteitsvraagstuk de baas kunnen? Daarom zal er nog meer overleg komen over initiatieven als duaal leren, verbeterde verbindingen met het hinterland of gezamenlijke milieu-acties zoals het streven naar zero pellet loss in het havengebied', zegt Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van essenscia Vlaanderen.

'We zijn er vast van overtuigd dat deze samenwerking het imago en de slagkracht van de gezamenlijke lidbedrijven, de ganse sector van chemie en life sciences en de industrie als geheel, ten goede komt', besluiten Luwel en Beckx.

Contactpersoon

Katrijn De Lie

hr-manager

Welt white paper
Gosselin
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende