Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka gaat voluit voor meer diversiteit in vernieuwde Raad van Bestuur

Voka gaat voluit voor meer diversiteit in vernieuwde Raad van Bestuur

  • 01/07/2021

Voka vzw, het Vlaams netwerk van ondernemingen, heeft haar Raad van Bestuur vernieuwd en gediversifieerd. Voortaan zullen meer vrouwen, jongere ondernemers en ondernemers met een allochtone afkomst deel uit maken van de Raad van Bestuur van Voka vzw. “Onze Raad van Bestuur is meer dan ooit vrouwelijker, jonger en diverser. Dit weerspiegelt ook het ondernemerschap in Vlaanderen,” aldus Voka-voorzitter Wouter De Geest. Ook in de Voka – Kamers van Koophandel over heel Vlaanderen worden de bestuursorganen diverser. Ondertussen zijn er reeds twee vrouwelijke voorzitters, namelijk van Voka Limburg en Voka Vlaams-Brabant. Ook het jongerennetwerk Jong Voka heeft nu een vrouwelijke voorzitter.

De Algemene Vergadering van Voka vzw, het Vlaams netwerk van ondernemingen, heeft maandagavond de Raad van Bestuur gedeeltelijk vernieuwd. Er werden 28 nieuwe bestuursleden benoemd, waaronder 16 vrouwelijke bestuurders. De Raad van Bestuur telt nu 77 leden. Daarvan zijn 23 vrouwen of bijna 30 procent. Voorheen was dat slechts 12 procent. Het aantal jongeren is opgetrokken tot 12 of 15,6 procent. Er zijn ook 3 nieuwe bestuurders met roots in het buitenland.

De nieuwe raad van bestuur van Voka vzw is nu vrouwelijker, jonger, en diverser dan ooit. Het mandaat van de nieuwe bestuurders loopt 3 jaar. Alle Voka-bestuurders nemen hun mandaat kosteloos op.

“Onze nieuwe Raad van Bestuur is diverser dan ooit en telt meer vrouwen, meer jonge ondernemers en meer ondernemers met een diversiteitsachtergrond. De bestuursorganen van Voka weerspiegelen het dynamische Vlaamse ondernemingslandschap. De nieuwe bestuurders zijn stuk voor stuk succesvolle ondernemers en CEO's die samen onze economie verder willen laten groeien. Ik wil de nieuwe bestuurders danken voor hun engagement om samen Voka verder uit te bouwen tot de meest representatieve ondernemingsorganisatie in Vlaanderen”, zegt Wouter De Geest, voorzitter van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen.

“We pleiten bij Voka al langer voor meer diverse bestuursorganen. Nu hebben we zelf de daad bij het woord gevoegd. Ik ben bijzonder verheugd om dit te kunnen realiseren. Het is één van de prioriteiten van mijn voorzitterschap. Met het Plan Samen Groeien leggen we de toekomst voor Vlaanderen. “Samen” betekent dat we iedereen meer dan ooit nodig zullen hebben: vrouwen, jongeren en allochtonen,” aldus nog Wouter De Geest. “Ik kijk uit naar een heel fijne samenwerking en dank alle bestuurders voor hun engagement om samen met Voka verder te groeien.” 

De nieuwe bestuurders bij Voka vzw, met ingang van 28 juni 2021:
 
Peter Adams (ING België)
Ismaël Ben-Al-Lal (U2P)
Stijn Bijnens (Cegeka Group)
Ann Claes (JBC)
Hilde Decadt (Carrefour Belgium)
Ann De Clercq (De Clercq & Partners)
Ann De Groote (Sack Zelfbouw)
Julie De Nul (Jan De Nul)
Nicolas Deruytter (Skyhaus)
Paul Deschrijver (Solvay)
Farida Doulami (Epas International)
Stefan Fesser (Volvo Car Belgium)
Nadia Jansen (Building Group Jansen)
Henri Liekens (Architeam)
Dirk Lybaert (Proximus)
Pedro Matthynssens (Vanbreda Risk & Benefits)
Estel Meyhui (Artes Depret)
Cedric Osterrieth (ENGIE Electrabel)
Siham Rahmuni (Quares Property Management)
Bénédicte Soenen (Soenen Golfkarton)
Ronny Van Broekhoven (AGC Glass Europe)
Christine Van den Berghe (LijnCom)
Luc Vandenbulcke (Dredging Environmental & Marine Engineering)
Karine van der Sluis (Montivation)
Caroline Van de Velde (Wienerberger)
Dewi Van De Vyver (Flow Pilots)
Daniëlle Vanwesenbeeck (Mastermail)
An Vermeulen (Coca-Cola European Partners Belgium)
 


 

imu - vzw - obd
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - recupel
imu - vzw - Recupel