Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka en Streekfonds Oost-Vlaanderen gaan partnerschap aan

Voka en Streekfonds Oost-Vlaanderen gaan partnerschap aan

  • 17/03/2022

Dinsdag verzamelden een paar honderd ondernemers in de Handelsbeurs voor de eerste Gentse netwerkreceptie sinds lang. Naast een kans om elkaar te ontmoeten na de lange covid-periode, stonden 3 boeiende dubbelgesprekken op het programma. Bij één van die duo gesprekken kondigden Stefanie Albers, de coördinator van Streekfonds Oost-Vlaanderen, en Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder van Voka Oost-Vlaanderen het structurele partnerschap aan. 

Het Streekfonds Oost-Vlaanderen versterkt lokale projecten met een focus op mens en omgeving. Het verbindt schenkers en doeners in een inspirerend en actief netwerk en realiseert lokale concrete impact. Enkele voorbeelden: voedseltuinen, ontmoetingscentra voor kwetsbare personen, een ophaalservice voor recyclage, inclusiviteitsprojecten, … 

“Voka Oost-Vlaanderen draagt de initiatieven van het streekfonds een warm hart toe”, zegt Geert Moerman. “Ondernemers hebben een groot hart voor de regio waar ze met hun bedrijf actief zijn en met dit partnerschap willen we dat in de verf zetten. De aanpak van het Streekfonds past trouwens uitstekend bij onze organisatie. Dat initiatiefnemers eerst een crowdfunding moeten volbrengen voor ze aanspraak maken op financiële ondersteuning toont ondernemerschap, en dat willen we mee ondersteunen.” 

Naast een financiële bijdrage, zet Voka Oost-Vlaanderen ook het netwerk open voor de initiatieven van het Streekfonds. “Veel ondernemingen zoeken goede doelen die ze kunnen steunen en die vragen komen dan ook vaak bij ons terecht. We willen de sterkte van het netwerk ten volle inzetten voor de projecten in de regio die via het Streekfonds lopen," vertelt Moerman.

streekfonds

 

Samen maken we het verschil

“We willen impact creëren, samen met burgers, verenigingen én ondernemers in Oost-Vlaanderen”, licht Stefanie Albers toe. “Dit jaar zullen op die manier 42 duurzame en sociale projecten in onze regio gerealiseerd worden. Lokale initiatieven die mens en omgeving ten goede komen. Samen maken we een immens verschil. We zijn dan ook enorm  tevreden dat Voka Oost-Vlaanderen hier mee haar schouders onder zet, want samen kunnen we méér maatschappelijke impact genereren.”  
 

Zet ook jouw onderneming haar schouders onder dit initiatief?

Ontdek op Streekfonds Oost-Vlaanderen hoe jij hieraan kan bijdragen.

 

streekfonds logo

 

Contactpersoon

Maarten Dheedene

Belangenbehartiging – Manager Duurzaam Ondernemen