Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka daagt 10.000 Vlamingen uit met ‘De Grote Voka OndernemingsQuiz'

Voka daagt 10.000 Vlamingen uit met ‘De Grote Voka OndernemingsQuiz'

  • 16/04/2018

De Vlaamse bedrijven behoren tot de wereldtop. In veel bedrijven worden dagelijks spectaculaire dingen gerealiseerd. Toch is de gemiddelde Vlaming hier vaak niet van op de hoogte. Om het grote publiek meer voeling te laten krijgen met onze ondernemingen start Voka vanaf 16 april met de Grote Voka OndernemingsQuiz”. Met deze actie wil Voka in de komende maanden 10.000 Vlamingen aan het quizzen zetten. “We zijn ervan overtuigd dat veel mensen onder de indruk zullen zijn van wat er allemaal geproduceerd en gerealiseerd wordt in onze bedrijven”, aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

De Grote Voka OndernemingsQuizDe Grote Voka OndernemingsQuiz ging 16 april officieel van start. Met het initiatief plaatst Voka het Vlaamse bedrijfsleven in de kijker. Als ondernemingsorganisatie wil Voka hiermee aandacht vestigen op bekende en onbekende ondernemingen die vaak tot de wereldtop behoren in hun segment. “Veel mensen passeren dagelijks tientallen bedrijven, maar veelal weten we niet wat achter de muren allemaal wordt gerealiseerd”, aldus Hans Maertens. “Met de Voka OndernemingsQuiz willen we hier verandering in brengen. Door mee te doen aan de quiz komen de deelnemers heel wat te weten over onze ondernemingen.”

De Grote Voka OndernemingsQuiz gebruikt hiervoor weetjes over bedrijven, interessante en vaak ook spectaculaire wetenswaardigheden over de deelnemende ondernemingen. Welk bedrijf biedt bijvoorbeeld letterlijk onderdak aan sterren als Madonna en Ed Sheeran? Of welk bedrijf zorgt voor sprookjesachtige decoraties in pretparken wereldwijd? De quiz verzamelt zo weetjes van 400 bedrijven.

De campagne wil tussen 16 april en 30 mei 200.000 Vlamingen bereiken waarvan er 10.000 deelnemen aan de “Grote Voka Ondernemingsquiz”. Daarvoor wordt de campagne uitgerold op sociale media en bekend gemaakt via radiospots. Maar Voka zet nog een geheim wapen in: de bedrijven zelf. Overal in Vlaanderen zullen in de komende weken meer dan 400 grote spandoeken opduiken op onze bedrijven met de weetjes van het bedrijf. “We willen het straatbeeld veroveren”, aldus Hans Maertens. “We zijn fier op onze bedrijven en dat mag geweten zijn. En zoals dat bij elke quiz hoort, maken deelnemers kans op mooie prijzen.”

De Grote Voka OndernemingsQuiz past in het jaarthema van Voka: met #IedereenOndernemer wil Voka als ondernemingsorganisatie het grote publiek dichter bij het ondernemerschap brengen. Zo organiseert Voka op 7 oktober opnieuw Voka Open Bedrijvendag. In dezelfde week staat ook de ‘Week van het Ondernemerschap’ op het programma. Tijdens deze week worden er tal van evenementen georganiseerd over ondernemen.

Enkele weetjes:

  • Welk bedrijf biedt letterlijk onderdak aan sterren als Madonna en Ed Sheeran? Georges Veldeman N.V.
  • Welk bedrijf raspt de mozzarella voor 50 miljoen pizza’s per jaar, wereldwijd? Kaasbrik N.V.
  • Welk bedrijf zorgt voor sprookjesachtige taferelen in pretparken wereldwijd? Polymer Insulation Products
  • Welk paleis heeft 13 biertanks van 1.000 liter Jupiler klaarstaan voor zijn publiek? Het Antwerpse Sportpaleis
  • Welk bedrijf in Wevelgem vervangt 36.000 koeien? Alpro

Ontdek de quiz op: www.vokaquiz.be. Volg de quiz ook op sociale media via #VokaQuiz

Propaganda
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo