Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka Box-kantoor heeft er een state-of-the-art ‘stilteverdiep’ bij

Voka Box-kantoor heeft er een state-of-the-art ‘stilteverdiep’ bij

  • 23/02/2022

Na de opening van Voka Vaart in Aalst eind vorig jaar, startte rond die periode een gedeeltelijke vernieuwingsoperatie voor de Voka Box, het hoofdkantoor in Gent. De vierde verdieping werd omgedoopt tot een uiterst modern ‘stilteverdiep’ en tussen de bureaus is er groen te bespeuren. Zo is het voor de medewerkers nog aangenamer werken dan ervoor. Katrien Moens coördineerde alles samen met Joke Van der Burght en getuigt over de veranderingen.

foto

 

Wat is er de voorbije maanden allemaal veranderd in de Voka Box?

“We hebben op een aantal verdiepingen in de Voka Box aanpassingen gedaan. Op de derde verdieping werden drie vergaderzalen ingericht en op de vierde verdieping is er een concentratieruimte bijgekomen. Op dat ‘stilteverdiep’ hebben we werktafels voorzien, maar ook drie boxen waarin je kort kan overleggen of digitale meetings kan volgen. Verder werden ook twee individuele work stations (Brody’s) voorzien.”

Vanwaar die grote vernieuwingen? Heeft iedereen zijn inbreng kunnen geven?

“Begin 2020 vernamen we dat de onderneming die in de Voka Box de vierde verdieping en een deel van de derde verdieping huurde een eigen kantoor had gebouwd en dus zou verhuizen. Toen hebben we snel beslist om deze ruimtes niet langer te verhuren, maar zelf te gebruiken. Vanuit de medewerkers kwam al geruime tijd de vraag naar rustige werkplekken, waar men bijvoorbeeld teksten kan nalezen of rapporten kan schrijven.”

foto

 

Wat zijn de reacties tot nu toe? Ben je zelf tevreden over het resultaat?

“Ondertussen werden ook planten voorzien en is de aankleding van de concentratieruimte afgewerkt. Aangezien er tot nu toe nog veel wordt thuisgewerkt wordt de concentratieruimte nog te weinig gebruikt, maar we zijn er zeker van dat de collega’s in de toekomst de weg naar deze verdieping snel zullen vinden.” 

Zijn er nog veranderingen op til?

“In 2022 willen we nog een lounge-ruimte inrichten op het gelijkvloers waarin we onze leden kunnen ontvangen, maar waar ook de collega’s kunnen ontspannen.”