Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka bouwt Thalys naar Rotterdam om tot WIEDT Express

Voka bouwt Thalys naar Rotterdam om tot WIEDT Express

  • 27/08/2019

Hoe houd je een team op scherp om voortdurend (aandacht te hebben om) te innoveren? Hoe genereer je verfrissende en haalbare ideeën om het Voka-aanbod en de interne werking zinvol te vernieuwen en te versterken? En: hoe slaag je er in om klanten (leden) telkens weer te verbazen?

Bij Voka OVL sprongen de medewerkers in de voorbije maanden op de innovatietrein van het project WIEDT-Express. Let wel: WIEDT staat voor ‘Wij Investeren in een Denderende Toekomst’. In kleine teams werden voorstellen voor nieuwe initiatieven uitgewerkt, gepitcht en verbeterd. De hele oefening mondde uit in een 2-daagse inspiratietrip (met de trein uiteraard) naar Rotterdam. Drie ‘winnende’ teams werden er ondergedompeld op enkele toplocaties van de havenstad waar mensen en bedrijven nieuwe projecten lanceren. De Gentse design en innovatie groep Leapforward zorgde voor de begeleiding tijdens de werksessies waarin drie Oost-Vlaamse Vokanieuwigheden verder werden uitgewerkt: de lancering van een podcast, een project rond de stimulering van allochtoon ondernemerschap en de vormgeving van een Voka- ‘busybus’.

WIEDT

Uit het goed gevulde programma onthouden we zeker enkele toppers: de indrukwekkende site RDM – voorheen een scheepswerf – waar vandaag studenten, onderzoekers en bedrijven samenwerken aan technische projecten die bijdragen aan de maakindustrie en de ‘slimme haven van de toekomst’. Voka maakte ook kennis met het verrassende Venture Café, een ‘open and global community of innovators’. Studenten, investeerders, start ups, corporate bedrijven én overheid treffen er elkaarin een grootschalig, innovatief ecosysteem.

WIEDT

Voor meer info over de WIEDT Express : arne.oosthuyse@voka.be