Skip to main content

Voka betreurt ontslagen bij Philips

  • 13/12/2018

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen betreurt de 158 ontslagen die vandaag zijn aangekondigd bij Philips in Turnhout. “Dit komt hard aan. Voor de werknemers is dit een klap. En ook voor de regio. We leven dan ook mee met de betrokken werknemers, maar geloven sterk in hun competenties. Er is veel vraag naar dergelijke profielen. Het aantal vacatures in de regio was in 15 jaar niet zo hoog”, zegt Roel Dockx, adjunct-gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

De directie van Philips in Turnhout heeft vanochtend het personeel ingelicht over het ontslag van 158 werknemers: 109 arbeiders en 49 bedienden. Dat kreeg het personeel te horen op een bijzondere ondernemingsraad. Bij Philips en Signify maken ze gasontladingslampen. Volgens het bedrijf gaat het heel hard met de transformatie en digitalisering in de wereld van de verlichting. Die veranderingen hebben een stevige impact op de vraag naar traditionele producten.
“Dit is uiteraard een klap voor alle werknemers en bij uitbreiding de hele regio”, zegt Roel Dockx, adjunct-gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “We leven dan ook mee met de betrokken werknemers. Toch geloven we sterk in de mensen en hun competenties. Bij Philips werken veel hoogopgeleide en technisch onderlegde werknemers. Dat zijn interessante profielen voor andere bedrijven. Daar is op dit moment heel veel vraag naar.”
 
Van werk naar werk
Uit de meest recente cijfers blijkt dat er via de officiële kanalen van VDAB in het arrondissement Turnhout op dit moment zo’n 2.500 jobs beschikbaar zijn. Via wervings- en selectiekantoren komen er nog eens zo’n 2.000 jobs bij. De afgelopen 12 maanden heeft VDAB 16.664 vacatures geregistreerd. Dat is het hoogste aantal van de afgelopen 15 jaar.
Die cijfers zijn volgens Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen hoopgevend. “We hopen dan ook dat het personeel bij Philips op de best mogelijke en meest menselijke manier kan worden begeleid. Van werk naar werk. We stellen onze expertise ter beschikking als die vraag komt”, stelt Dockx. 
Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vraagt met aandrang aan de overheden om zich maximaal te blijven inzetten voor een positief ondernemersklimaat. Om zo de concurrentiepositie van onze bedrijven te versterken.
 
 

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager belangenbehartiging & woordvoerder

De nieuwe Kia EV6 nu bij Kia Vermant
Ontdek onze vacatures!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx