Skip to main content
  • Nieuws
  • Voedingssector bouwt samen aan groei

Voedingssector bouwt samen aan groei

  • 14/11/2017

Op maandag 13 november vond de kick-off plaats van het Plato Food traject, waarin we bedrijfsleiders uit de voedingsindustrie verzamelen. Samen zoeken ze een antwoord op de uitdagingen in deze sector. Het is al de tweede voedingsgroep bij Voka – KvK Limburg.  

De voedingssector is dé sector bij uitstek om van mekaar te leren als het over innovatie gaat en dé sector die veel heeft aan de uitwisseling van ervaringen en contacten. Daarom lanceerde Voka – KvK Limburg in 2013 een Plato groep specifiek gericht op voedings- en drankenproducenten. In dit peterschapsproject komen 15 ondernemers en managers iedere maand samen rond thema’s die ze zelf aanreiken, en dit onder begeleiding van twee ervaren peters die de groep in de juiste richting sturen. In de voorbije jaren werd een diverse waaier aan thema’s behandeld zoals ‘werken onder private label versus eigen merk’, ‘verpakking als marketingtool’ of ‘HR-beleid in de voedingssector’.

Door het succes van deze groep en de aanvragen die we nog binnen kregen, is er nu een tweede traject van start gegaan. Maandagavond 13 november werd het startschot gegeven van deze nieuwe groep. Dertien bedrijfsleiders gaan samen op zoek naar antwoorden voor de problemen of uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden. Zij bouwden tijdens de kick-off ook letterlijk met eten tijdens de Marshmallow Challenge. Geen gemakkelijke oefening zo bleek, geen enkele toren bleef overeind. Niettemin een geslaagde start voor het nieuwe jaar!

Met dit initiatief bereikte Voka – KvK Limburg nu al meer dan 30 bedrijven uit de voedingssector.

Wil je zelf ook deelnemen aan Plato? Contacteer robin.dirix@voka.be of check www.voka.be/plato-food.

12

3

4

5