Skip to main content
  • Nieuws
  • Visegrád-landen steken hand uit naar Vlaamse bedrijven

Visegrád-landen steken hand uit naar Vlaamse bedrijven

  • 03/03/2017

Al jaar en dag helpt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen het bedrijfsleven zich internationaal sterker te profileren. Tal van initiatieven brengen de investeringsmogelijkheden onder buitenlandse aandacht en helpen bedrijven meer voet aan buitenlandse grond te krijgen. Op donderdag 9 maart zet de Mechelse Kamer - met de steun van de Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland en Kempen - met het V4 Business Forum in op nog betere zakenrelaties met de vier Visegrád-landen: Hongarije, Polen, Slovakije en Tsjechië.

Over de evolutie van de geopolitieke verhoudingen in de wereld valt dezer dagen veel te vertellen. Terwijl een aantal landen er nadrukkelijk voor kiest om zich meer af te zonderen, stellen anderen zich net meer open naar de buitenwereld. De Visegrád-landen zijn daarvan een goed voorbeeld, zo bewijst het V4 Business Forum van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen op donderdag 9 maart.
 

De Visegrád-groep is een alliantie van vier Centraal-Europese staten: de Tsjechische Republiek, Hongarije, Slovakije en Polen, waarvan dat laatste land momenteel het voorzitterschap van de groep heeft. Oorspronkelijk opgericht voor de verdere Europese integratie, richt de V4-groep zich vandaag op militaire, politieke en economische coöperatie, ook inzake energie. Alle vier landen van de groep zijn hoge-inkomenslanden met een stabiele economische groei. Als de Visegrád-groep als één staat zou worden aanzien, dan is ze de vijfde grootste economie in Europa en de twaalfde in de wereld.

 
In samenwerking met de Belgische ambassades van deze vier landen, helpt het V4 Business Forum Vlaamse bedrijven contacten te leggen met een aantal van haar topvertegenwoordigers. Zo is de Hongaarse minister van Staat voor Economische Diplomatie Levente Magyar aanwezig, om het Hongaarse businessklimaat en mogelijke investeringsopportuniteiten toe te lichten. Ook vaardigt elk van de vier Visegrád-landen zijn ambassadeur in België af voor een uiteenzetting over de actuele businessmogelijkheden. Het gaat achtereenvolgens om Zoltán Nagy (Hongarije), Artur Jan Orzechowski (Polen), Jaroslav Kurfürst (Tsjechische Republiek) en Stanislav Vallo (Slovakije).

Advertentie Vermant - mei