Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Virtueel koffiemoment zet cybercriminelen een hak

Virtueel koffiemoment zet cybercriminelen een hak

  • 16/04/2021

Het team van Voka Antwerpen-Waasland zal zich in de toekomst nog minder makkelijk om de tuin laten leiden door pakweg phishingmails en malafide WhatsApp- of sms-berichten. 

Het team van Voka Antwerpen-Waasland zal zich in de toekomst nog minder makkelijk om de tuin laten leiden door pakweg phishingmails en malafide WhatsApp- of sms-berichten.

Want het maandelijkse koffie- en leermoment bracht alle collega’s op dinsdag 20 april digitaal samen voor een verhelderende sessie over cybercriminaliteit en de verschillende vormen ervan.

IT-manager en data protection officer Kevin Van den Brande gaf een uurtje lang leerrijke uitleg over hoe computercriminelen zoal te werk gaan en op welke manieren je hun pogingen kan omzeilen, zowel privé als in de werkomgeving.

Enkele nuttige tips:

1. Kijk eerst goed na wie de afzender is vooraleer je een e-mail opent. Let daarbij niet alleen op de naam, maar vooral ook op het gebruikte e-mailadres. Vreemd ogende constructies moeten de nodige alarmbellen doen afgaan.

2. Een ontvangen e-mail van een onbekende afzender bevat een klikbare link die toch je interesse wekt? Klik die link dan vooral niet rechtstreeks open in die e-mail. Kopieer de URL waarnaar de link verwijst en plak die in een nieuw privaat venster in je internetbrowser, Zo voorkom je dat de afzender van een malafide e-mail op die manier toch data via jouw pc kan bemachtigen.

3. Let op welke foto's en filmpjes je online post. Want cybercriminelen gaan hiermee al te graag aan de slag om u bijvoorbeeld met deepfakes trachten te misleiden.

AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende