Skip to main content
  • Nieuws
  • Vind snel de juiste stagiairs via nieuw platform

Vind snel de juiste stagiairs via nieuw platform

  • 11/09/2017

September staat voor vele duizenden jongeren gelijk met de start van een nieuw jaar in het secundair of hoger onderwijs. In onze regio staan er naar schatting 16.000 scholieren en studenten te popelen om al tijdens de opleiding een eerste werkervaring, bijvoorbeeld via een stage of duaal leren, op te doen. Ook jij als ondernemer wil hen die kans bieden? Surf dan naar de website onderwijs-ondernemen om jouw aanbod in de kijker te plaatsen.

 

Van de scholieren die kiezen voor een opleiding in het ASO, BSO of TSO, gaan er zo’n 10.000 uit de hogere graden beroeps- en technisch secundair onderwijs op zoek naar een bedrijf dat hen voor het eerst laat kennismaken met het werkveld. Dat geldt ook voor zo’n zesduizend studenten die in onze regio een master- of een academische of professionele bacheloropleiding volgen aan een van de campussen van KU Leuven of Thomas More.

Om het onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen, heeft Voka het digitale platform www.onderwijs-ondernemen.be ontwikkeld. Op deze webstek kunnen scholen en bedrijven uit de provincie Antwerpen volledig kosteloos hun vraag en aanbod met betrekking tot stageplekken,  duaal leerplekken, bedrijfsbezoeken, materiaal en faciliteiten aan elkaar kenbaar maken.

ono2017

Door je bedrijf bovendien af en toe open te stellen voor scholen door middel van bedrijfsbezoeken en andere samenwerkingsvormen, leren de scholen en leerlingen jouw bedrijf en de carrièremogelijkheden beter kennen. Hierdoor kunnen leerlingen en studenten gerichtere studiekeuzes maken. Bovendien kom je te weten wat de werknemers van de toekomst van hun job verwachten.

Hoe werkt het?

Scholen posten op de website welke stageplaatsen, leerplekken of andere faciliteiten voor een bepaald profiel ze zoeken. Als jij aangegeven hebt dat je openstaat voor stagiairs met een welbepaalde achtergrond, krijg je een melding en kan je via de website contact opnemen met de school. Er volgt altijd een verkennend en vrijblijvend gesprek. Je kan ook zelf ingeven welke stageplaatsen of faciliteiten jouw bedrijf te bieden heeft, zodat scholen rechtstreeks contact kunnen opnemen. Via de website kan je ook steeds zelf op zoek gaan naar een match met stagiairs.

Contactpersoon

Myriam Heeremans

Directeur Ondernemerschap en Levenslang leren

De nieuwe Kia EV6 nu bij Kia Vermant
Ontdek onze vacatures!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx