Skip to main content
  • Nieuws
  • Vijftig ondernemers volwaardig Voka ‘Platonist’ na traject van 2 jaar

Vijftig ondernemers volwaardig Voka ‘Platonist’ na traject van 2 jaar

  • 17/02/2020

Vijftig jonge ondernemers en beslissingsnemers zijn afgelopen woensdag 12 februari afgestudeerd als Platonist. Ze hebben een zogenaamd Plato-traject gevolgd. Twee jaar lang werden ze intensief begeleid door ervaren kaderleden en experts. “Door die ervaring en hun waardevolle kennis, zijn onze deelnemers echt betere ondernemers en managers geworden”, zegt Plato-coördinator Filip Vandeweyer van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. 

Plato is een lerend netwerk. Je wisselt er als ondernemer kennis uit met ervaren peters en meters. “Kaderleden of experten worden peter of meter over de groep en zorgen voor ondersteuning via hun kennis, netwerk en locatie. Ze draaien zelf al jaren mee en weten wat het is om te ondernemen. Uniek aan Plato is dat de deelnemers zelf, in overleg, de topics bepalen. Zo wordt het een traject op maat”, zegt Plato-coördinator Filip Vandeweyer voor de regio Mechelen. Het Plato-project wordt ondersteund door het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.
Afgelopen woensdag 12 februari zijn vijftig Platonisten afgestudeerd. In De Lemenhoek in Sint-Katelijne-Waver kregen ze een afstudeerfeest. Na een intensief traject over HR, Fiscaal & Financieel en Strategie & Algemeen Management.

30 jaar

De bedrijven die aan een Plato-traject deelnemen zijn vaak heel verschillend. Je zal wel nooit twee concurrenten in één Plato-groep vinden. “We willen dat deelnemers in volle openheid en vertrouwen over hun business kunnen spreken. Alleen zo kunnen onze peters en meters van onze deelnemers echt betere ondernemers maken”, zegt Vandeweyer.
Bij de peters zijn bedrijven zoals Van Poppel Bouwbedrijf, Avalue, Cosimco, ING, Deloitte Private, Advocatenkantoor Kemps & Vanstraelen, Capsugel-Lonza, SD Worx, Peleman Industries, Reditech Group, Partena en VDAB. 

Dit jaar is een heel speciaal jaar voor Plato en Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. In 2020 bestaat Plato 30 jaar. Om dit te vieren is de Voka-Kamer op 18 november te gast bij Janssen Pharmaceutica in Beerse. Meer details volgen later nog.
In 2020 starten ook een aantal nieuwe trajecten op zoals Strategie & Algemeen Management, Groei & Financiering, Leiderschap, Sales & Marketing en Next Generation.

Wil je graag meer informatie over Plato? 
Contacteer Filip Vandeweyer op filip.vandeweyer@voka.be of op 0474/84 32 35
Of neem een kijkje op https://www.voka.be/mechelen-kempen/plato.

 

Foto's: © Dan Verbruggen – ausilio.be 

Contactpersoon

Filip Vandeweyer

Coördinator Ondernemerschap

Advertentie Vermant - mei