Skip to main content

Vijf tips voor bedrijfstuinen

 • 09/03/2021

Een doordacht tuinontwerp houdt niet alleen rekening met de eerste indruk van de bezoekers, maar ook met het onderhoud. De tuinarchitecten van Willy Reynders geven vijf tips voor het ontwerp en de aanleg van jouw bedrijfstuin.

 

Willy Reynders en Piet Rietveld
Tuinarchitecten Willy Reynders en Piet Rietveld vertellen wat de aandachtspunten zijn.

 

 1. Breng alle doorgangen, verplichtingen (zoals het gebruik van streekeigen soorten en waterdoorlatende verhardingen) en ondergrondse constructies eerst in kaart. Zo krijg je een doordacht tuinontwerp dat rekening houdt met het onderhoud (geen te smalle paden waar machines niet door kunnen) én de stijl van jouw bedrijfsgebouw.
   
 2. Visualiseer! Kies voor een tuinarchitect die bedreven is in 3D-ontwerpen. Zo krijg je, nog voor de tuin is aangelegd, een compleet beeld. Terwijl je virtueel door je bedrijfstuin wandelt kan je meteen aanvoelen en bepalen of de tuin aan al jouw wensen voldoet.
   
 3. Kies voor onderhoudsvriendelijke planten en grassoorten. Zo ziet je bedrijfstuin met een minimum aan onderhoud er het hele jaar door piekfijn uit.
   
 4. Vermijd grindpaden. Dames met naaldhakken weten al dat het niet geen pretje is om over te lopen, maar ook herenschoenen kunnen vuil of beschadigd worden door grind. Een ideaal alternatief is hiervoor de koersbestrating: het uitzicht van grind zonder de lasten!
   
 5. Zorg voor voldoende zitplaatsen in de tuin. Niets dat je personeel zo kan inspireren en motiveren als een korte pauze in de tuin of een plek om bij zonnig weer buiten te lunchen.

Artikel uit publicatie