Skip to main content
 • Nieuws
 • Vijf boeken die elke ondernemer moet lezen volgens Peter Manet

Vijf boeken die elke ondernemer moet lezen volgens Peter Manet

 • 18/06/2020

Traditiegetrouw herbronnen we tijdens de zomermaanden met fijn gezelschap en een goed boek. Boeklijstjes worden al voor de start van de zomer gretig uitgewisseld, zodat we tijdens ons verlof beschikken over hét boek voor een boekdate met onszelf. Op zoek naar een frisse visie en met inspirerende gedachten beet Peter Manet, business investor en visionair, zich vast in vijf boeken die zijn businessinzichten aanzienlijk verruimden. 

Met de lockdown gingen we de verspreiding van het coronavirus naarstig tegen. Maar de leesmicrobe kon door geen enkele maatregel worden tegengehouden. Meer dan ooit grepen mensen naar een goed boek. Met een heropleving van (virtuele) boekenclubs en ettelijke bekende koppen die zichzelf omdoopten tot bookstagrammers.  

Alle plannen ten spijt ziet het er naar uit dat deze zomer nét even iets anders zal zijn dan voorheen. Maar één ding is zeker: onze zeeën van tijd kunnen we opvullen met het lezen van ons vooropgesteld stapeltje literatuur. Is jouw boekenkast nog niet gevuld? Wij raadpleegden onze eigen bookstagrammer, Peter Manet, om te weten welke boeken op zijn nachtkastje liggen.  

Wat zijn de boeken die ondernemend Limburg deze zomer zeker moet lezen? 

Peter Manet: “Een echte aanrader is Analysis for Financial Management of Financiële kengetallen voor het management. Dit is volledig mijn dada. Mijn financiële kennis en ervaring met anderen delen is het liefste wat ik doe. Dit financeboek van Higgins beschrijft duidelijk de basisprincipes. The strategist: Be the Leader Your Business Needs behoort ook tot mijn top vijf. Deze studie van de Harvard Business School biedt nieuwe perspectieven op vlak van strategie in een bedrijf.”  

"Als ondernemer pur sang geniet ik toch nog een meest van boeken waar je concreet iets mee kan."

peter manet


Zo te zien ga je steevast voor non-fictie? 

Peter Manet: “Ik kan ook genieten van een goede roman en wurmde me net door Daar is hij weer, een amusant verhaal over een dictator die uit het verleden terugkeert. Als ondernemer pur sang geniet ik toch nog het meest van boeken waar je concreet iets mee kan. Zo haalde ik zelf dingen uit Discipline of market leaders, een boek van Michael Treacy over marketingstrategie. Overigens een boek dat ik beter leerde kennen tijdens het managementprogramma MBA Highlights van Voka – KvK Limburg. Of From Selling to Co-creation, die de trends en beste tools voor sales in kaart brengt. Ook het boek van Ostwalder en Pigneur. Business Model Generation gaat op zoek naar de ondernemingen van morgen. De game changers. Zij die het verschil maken, ook in moeilijke tijden. En daarmee dus brandend actueel…” 

Is de ondernemer met uitsterven bedreigd?  

Peter Manet: “Welke crisis we ook doormaken, als je het voelt dan moet je het gewoon doen. Maar het advies dat ik graag meegeef: laat je begeleiden. Zorg vooral dat je een duidelijke missie en strategie hebt én dat je je cijfers van bij de start in de vingers hebt. Als bezieler van MBA Highlights mag ik getuige zijn van zoveel mooie ontstane samenwerkingen of bedrijven die zich nu anders profileren en daarmee volledig zijn opengebloeid. Ik ben dan ook zeer trots dat ik deel mag uitmaken van dit high level managementprogramma.” 

"Als bezieler van het MBA Highlights-programma is mijn advies: Zorg vooral dat je een duidelijke missie en strategie hebt én dat je je cijfers van bij de start in de vingers hebt."

In oktober start het nieuwe opleidingstraject van MBA Highlights. Het programma is ondertussen al aan zijn 9e editie toe. Ook in turbulente tijden is focus op groei en management van levensbelang voor jouw bedrijf!  

Heb jij interesse om met een selecte groep van ondernemers en kaderleden, onder begeleiding, jouw bedrijf met een helicopterview waar te nemen? Volg gratis de online infosessie op 7 juli (12u-13u) of 8 juli (20u-21u) om meer te weten te komen. 

Contactpersoon

Michèle Martens

Coördinator Kameracademie

Peter's boeken top 5:

 1. 1
   
 2. 2
   
 3. 3
   
 4. 4
   
 5. 5

Artikel uit publicatie