Skip to main content
  • Nieuws
  • Vernieuwing 7 kilometer wegdek N123 van Retie tot Kasterlee

Vernieuwing 7 kilometer wegdek N123 van Retie tot Kasterlee

  • 15/05/2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 20 mei 2019 op de N123 in Retie en Kasterlee gedurende twee weken het asfalt van de rijweg. De werfzone strekt zich uit over ongeveer 7 kilometer tussen de twee dorpskernen. Per werkdag wordt een gedeelte volledig vernieuwd, te beginnen vanaf Retie tot in Kasterlee.  Overdag is de werkzone afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er geldt een omleiding tussen Retie en Kasterlee via de E34.

De toplaag van het wegdek wordt afgefreesd en terug aangelegd met nieuw asfalt. Daarna worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.  

De rijwegvernieuwing op de N123 wordt gedurende twee weken uitgevoerd vanaf 20 mei 2019. Men werkt overdag op weekdagen. 

  • De werken starten aan de Kasteelstraat in Retie, ter hoogte van het kruispunt met de R18 .
  • Elke dag wordt een stuk van ongeveer één kilometer volledig uitgevoerd, en zo schuiven we op richting Kasterlee.
  • Daar eindigen de werken ter hoogte van het begin van de vrijliggende fietspaden op de Retiesebaan (een stukje voor het kruispunt met de Schuttersstraat). 

Proefvakken: asfalt met kleinere ecologische voetafdruk 

In samenwerking met de Universiteit Antwerpen en het OCW (Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw) zal AWV in dit project ook drie proefvakken met verschillende soorten asfalt aanleggen. Dit kadert in een onderzoek naar nieuwe asfaltvarianten waarin gerecycleerde materialen verwerkt zitten, om zo de ecologische voetafdruk te verkleinen.  In de Kasteelstraat in Retie zal over een afstand van 3 x 150 meter het verschil in materiaalgebruik visueel zichtbaar zijn voor de weggebruiker. 

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering en omleiding tijdens de werkuren

Tijdens de werkuren (7u – 17u) is de werkzone afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dan geldt een omleiding tussen Retie en Kasterlee via de E34. Buiten deze uren en tijdens het weekend wordt de weg steeds terug opengesteld voor verkeer. De fietspaden blijven steeds toegankelijk in beide richtingen.
 

werken n123

Contactpersoon

Guy Beyens

Senior adviseur

Ontdek onze vacatures!
De nieuwe Kia EV6 nu bij Kia Vermant
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx