Skip to main content

Verlies Bart Permentier

  • 25/11/2019

Onze Kamer is in rouw. Afgelopen zondag 24 november hebben we het slechte nieuws te horen gekregen dat onze collega Bart Permentier, ondanks zijn eeuwig optimisme en nooit geziene vechtlust, de ongelijke strijd met zijn ziekte definitief verloren heeft.

24 november 
 
De datumstempel staat onaangeroerd ... 24 november 2015 kan je er op aflezen. De laatste werkdag van Bart voor hij in behandeling gaat. Het verdict is immers gevallen … lymfeklierkanker.
 
Dag op dag 4 jaar later worden we op zondag 24 november 2019 geconfronteerd met het dramatische en slechtste nieuws dat je wil horen…
Bart heeft ondanks zijn eeuwig optimisme en nooit geziene vechtlust de ongelijke strijd met zijn ziekte definitief verloren. Onze Voka – Kamer Mechelen – Kempen is dan ook in rouw. Bart was immers niet zo maar een collega!
 
Bart

In 1998 mochten we Bart verwelkomen als nieuwe medewerker van ons exportloket te Mechelen. 
‘Doc’ voor de vrienden…omwille van zijn niet-afgewerkte studies geneeskunde.
 
Al snel zou hij zich binnen het Kamernetwerk als aanspreekpunt en expert voor de exportdocumenten opwerpen. Binnen onze Kamer nam hij dan ook de taak op zich collega’s op te leiden. 
Bij andere Kamers werd hij dan weer vaak gevraagd om zijn deskundig advies te geven over (te) ingewikkelde dossiers.
 
Bart was altijd de rust en regelmaat zelf. Dagelijks zijn treinrit uit Leuven richting Mechelen. Altijd stipt op tijd. Tijdens de middag zijn dagelijkse portie literatuur en nadien het omgekeerde traject huiswaarts.
Daar was hij als echtgenoot en papa de steun en toeverlaat van Hilde, Tessa en Jorn. Om tijdens de weekends als vast lid van één van Belgisch beste quizploegen ‘Clockwork’ zijn algemene kennis te etaleren en de zoveelste koffiezet of broodrooster te winnen. Echt blij werd Bart als er eens een goei fles Whisky op de prijzentafel stond. Want Schotland en Whisky was een andere passie van Bart.
Het hoeft dus niemand te verbazen dat de Voka-quizploeg dankzij Bart dit jaar nog voor de 2de keer de Jong Voka Mechelen-quiz won. 
 
Méér dan 15 jaar aan één stuk de betrouwbare collega…. de ziektedagen bijna op één hand te tellen, altijd loyaal, klantvriendelijk en steeds met de glimlach en een portie droge humor.
 
Tot het najaar 2015….het gevreesde woord ‘kanker’ viel. Bart ging er met volle moed tegenaan. De kanker leek in 2016 overwonnen. Dat jaar stond hij in augustus terug op kantoor om zijn terugkomst voor te bereiden.
De ziekte stak echter enkele weken later onverwacht terug de kop op waarna een zware periode van ongeveer 2 jaar met behandelingen volgde. Maar toch leek Bart het vieze beestje opnieuw te overwinnen. De kanker was opnieuw verslagen! 
Bart voelde zich begin dit jaar opnieuw sterker en sterker worden….en op 11 juni was het zover…..Bart mocht terug aan de slag….2 halve dagen per week om stilletjes aan terug op te bouwen.
 
Nooit zagen we iemand die zo gelukkig was om weer gewoon te mogen komen werken. En ook moest hij vaak een tijdje bekomen van die halve dag werken…..het voelde voor hem als een overwinning!
 
Jammer genoeg hebben infecties en afstotingsverschijnselen er anders over beslist…..het lichaam van Bart was  te verzwakt en moegestreden waardoor hij de afgelopen dagen stilletjes aan uitdoofde.
 
Doc, want zo mogen we jou als vriend noemen, we zullen je vreselijk missen en we onthouden je optimisme & vechtlust en zullen deze waarden allen verder uitdragen!
 
Het gaat je goed hierboven,
Je collega’s

bart permentier

Contactpersoon

Roel Dockx

Adjunct - Gedelegeerd bestuurder

Advertentie Vermant - mei