Skip to main content
  • Nieuws
  • Verkiezingen 2019: Durf kiezen, durf ondernemen

Verkiezingen 2019: Durf kiezen, durf ondernemen

  • 11/04/2019

Op 26 mei zijn er Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Onder de titel ‘Durf kiezen, durf ondernemen’ bundelde Voka de prioriteiten van onze bedrijven voor de komende regeringen. Ook voor lokale of provinciale dossiers zijn deze bovenlokale verkiezingen van groot belang. Daarom maakte Voka Oost-Vlaanderen een addendum bij het nationale Voka-memorandum met de Oost-Vlaamse aandachtspunten die straks meer dan gewone aandacht verdienen in Brussel. Dat lokale memorandum zit bij deze editie van Ondernemers, zodat u kan zien wat de prioriteiten zijn.  

Sluis Dendermonde
Een nieuwe sluis in Denderbelle kan het fileprobleem deels aanpakken.

Blijven hameren op lokale aandachtspunten

Kort samengevat hebben veel dossiers te maken met mobiliteit en logistiek. Binnen een straal van 60 km van Oost-Vlaanderen kan je naar Rijsel, Zeeland, Antwerpen en Brussel. Elk van die regio’s heeft grote infrastructuurwerken achter de rug of op de planning de komende jaren. Onze provincie vervult een ‘draaischijfrol’, maar dat kan ze enkel blijven doen als de infrastructuur daarop aangepast wordt. 

 


Daarnaast vragen we ruimte om te ondernemen. We pleiten voor steunmaatregelen en gepaste regelgeving om de unieke opportuniteiten in onze regio aan te grijpen. Denk maar aan de grensoverschrijdende mogelijkheden van North Sea Port en het unieke ecosysteem rond de Gentse universiteit, met spin-offs, start-ups en scale-ups.  

We stellen alles in het werk om onze aandachtspunten bij de politici en kandidaten te krijgen. Op gemeentelijk niveau zijn er verschillende Voka Politica’s. Voor de verkiezingen van mei vond op 3 april de Voka Politica XL plaats, een inspiratieworkshop voor kandidaten samen met ondernemers. Naar aanleiding van onze jaarvergadering organiseren we een lijsttrekkersdebat, in de week voor de verkiezingen. Ook via sociale media brengen we de Oost-Vlaamse speerpunten onder de aandacht. 

Zoals steeds kan u steeds met uw input en feedback bij ons terecht via Jan Geers

Voka Politica: schrijf meteen in of geef agendapunten door 

Op gemeentelijk niveau is het eerste kwartaal van de nieuwe gemeentebesturen al voorbij. Tijd dus voor die nieuwe besturen om samen te zitten met hun ondernemingen. Er gingen al Voka Politica bijeenkomsten door in Gent, Eeklo, Dendermonde en Maldegem.  

De komende weken vinden de volgende Voka Politica bijeenkomsten plaats:

Datum Gemeente
23 april Buggenhout
25 april Oudenaarde
29 april Merelbeke
9 mei Zele
9 mei Nazareth
23 mei Deinze

Wil u aanwezig zijn of heeft u input voor een overleg?

Contacteer Jan Geers.  

 

Meer informatie over Durf Kiezen op www.durfkiezen.be.

 

Vragen?