Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • ‘Vergunning Oosterweel is vertrouwensboost voor onze hele regio’

‘Vergunning Oosterweel is vertrouwensboost voor onze hele regio’

  • 20/11/2020

Nu Vlaams minister Zuhal Demir haar handtekening gezet heeft onder de omgevingsvergunning voor de Antwerpse Oosterweelverbinding, staat het licht eindelijk op groen voor een van de grootste infrastructuurprojecten in Europa. ‘Dit is een historische dag voor heel onze regio en voor heel Vlaanderen. Zeker in deze zeer moeilijke coronatijd betekent dit nieuws een enorme boost voor het ondernemersvertrouwen’, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

 

Al meer dan twintig jaar voert Voka Antwerpen-Waasland een bij momenten verhitte strijd voor een oplossing van het Antwerpse fileprobleem. Luc Luwel: ‘Het waren zenuwslopende jaren met vaak uitputtende discussies. Maar we hebben het dossier nooit losgelaten omdat we beseften dat de uitkomst ervan allesbepalend was voor de toekomst van onze regio. Voor ons is dit het eindpunt van een kwarteeuw durende lijdensweg. Ik ben blij dat het gezond verstand uiteindelijk heeft gezegevierd. Hier zullen niet alleen onze regio, maar alle Vlamingen de vruchten van plukken!’

De Oosterweelverbinding maakt de Antwerpse Ring (R1) volledig rond, dankzij de aanleg van een nieuwe tunnel onder de Schelde, een nieuw op- en afrittencomplex in het zuiden van de haven en de bouw van een tunnel onder het Albertkanaal. Deze nieuwe verbinding moet het verkeer niet alleen vlotter, maar ook veiliger laten verlopen.

De voorbije maanden was Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland continu in overleg met Lantis en de Vlaamse overheid om de hinder van de werkzaamheden voor de ondernemers tot een minimum te beperken. ‘Ook de komende maanden en jaren zullen we onze ondernemers intensief blijven informeren en ondersteunen met mobiliteitsoplossingen. Maar nu kunnen we ze eindelijk ook een perspectief geven met een duidelijke tijdshorizon’, besluit Luc Luwel.

 

'We hebben het dossier nooit losgelaten omdat we beseften dat de uitkomst ervan allesbepalend was voor de toekomst van onze regio.'

Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Contactpersoon

Pieter Leuridan

Communicatiemanager

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering