Skip to main content
  • Nieuws
  • Verenigde Industrie Pelt mikt op verdubbeling

Verenigde Industrie Pelt mikt op verdubbeling

  • 01/03/2021

Het vernieuwde bestuur van Verenigde Industrie Pelt (VIP) stelt als doel om het ledenaantal de komende jaren te verdubbelen. Vandaag telt de ondernemersclub 102 leden, maar het belang van een lokaal netwerk word steeds belangrijker. “In deze onzekere coronatijden is de verankering en het vangnet in eigen omgeving cruciaal om de crisis goed te doorstaan. We roepen de Peltse ondernemers op om samen met ons een hecht netwerk uit te bouwen”, zegt voorzitter Carlo Dilissen. De ondernemersclub wordt vanaf dit jaar ook ondersteund door Voka – KvK Limburg. 

Carlo Dilissen

VIP-voorzitter Carlo Dilissen: "We roepen de Peltse ondernemers op om samen met ons een hecht netwerk uit te bouwen. Dat komt het lokale ondernemerschap alleen maar ten goede."
 

In 1993 werd Industrie Overpelt boven het doopvont gehouden. Door de fusie van gemeenten Overpelt en Neerpelt ontstond hieruit in 2019 de Verenigde Industriegroep Pelt (VIP), die vandaag 102 leden telt. Lokale netwerking en professionalisering zijn de doelstellingen van VIP.

“In deze onzekere coronatijden is de verankering en het vangnet in eigen omgeving cruciaal om de crisis goed te doorstaan. Daarom stelt VIP zich de ambitie om te groeien naar een netwerk van 150 ondernemingen de komende jaren”, spreekt voorzitter Carlo Dilissen de ambitie van het bestuur uit. 

Vernieuwd bestuur

Het bestuur werd zopas vernieuwd en bestaat uit de voorzitter en bestuursleden Jos Breemans (Surtechno nv), Marc Maas (AlliaVHS), Manuelle Breemans (Arcelormittal Distribution Solutions), Marc Desmet (Wico Campus TIO), Diane Deneyer (MAJIME bvba), Reinier Teunissen (Leo Pumps Europe), Paul Lauwers (Profel NV) en Lode Essers (Pami Workspace Designers) en Annemie Baeyens (Select HR).

De Verenigde Industrie Pelt fungeert namens haar leden als spreekbuis met het gemeentebestuur. VIP behartigt de belangen van de Peltse ondernemers door bruggen te bouwen tussen ondernemers onderling maar ook met de politieke actoren. "We komen een vijftal keer per werkingsjaar samen tijdens bedrijfsbezoeken, een nieuwjaarsreceptie en ochtendvergaderingen die inspelen op de actualiteit. We roepen de Peltse ondernemers op om samen met ons een hecht netwerk uit te bouwen. Dat komt het lokale ondernemerschap alleen maar ten goede”, besluit Carlo Dilissen. 

Voka-ondersteuning

Voor de professionele ondersteuning doet VIP vanaf 2021 beroep op de expertise van werkgeversorganisatie Voka – Kamer van Koophandel Limburg,  dat met 8 ondernemersclubs actief is in 20 Limburgse steden en gemeenten. Namens hen zetelt Johan Maesen, regioverantwoordelijke Noord-Limburg, in het clubbestuur. 

Ben jij een ondernemer in Pelt? Meld je aan via www.vip-networking.be of neem contact op met johan.maesen@voka.be