Skip to main content
  • Nieuws
  • “Verankering H.Essers versterkt Limburg”

“Verankering H.Essers versterkt Limburg”

  • 19/03/2019

De Limburgse investeringen die H.Essers aankondigde, zijn een belangrijke versterking voor onze provincie. Voka – Kamer van Koophandel Limburg reageert tevreden met de verankering van het transport- en logistiek bedrijf in Limburg. “We juichen dit signaal toe. Het bewijst dat H.Essers vertrouwen heeft in haar mensen en in de logistieke troeven van deze provincie”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. 

H.Essers
H.Essers bevestigt haar pioniersrol.

Met een investering van meer dan 40 miljoen euro wil het bedrijf, waarvan 2.100 medewerkers actief zijn in Genk, een heuse H.Essers Valley uitbouwen. Het startte zopas met de bouw van een hoofdkantoor en zal op de oude Hörmann-site een cross-dock van 22.000 m² ontwikkelen voor de Europese markt. Daarnaast neemt het ook een spoorwegterminal over.

Multimodaal goederenvervoer

“Deze investering versterkt niet alleen de welvaart in onze provincie, maar speelt ook in op de logistieke voordelen van de regio. Het bedrijf investeert met de terminal in een extra vervoermiddel om het multimodaal goederenvervoer te versterken. Daarmee bevestigt het zijn pioniersrol in de shift van goederentransport over weg naar meer transport over water en spoor.”, zegt Johann Leten. “Wij zijn blij dat H.Essers ondanks de moeilijkheden toch het vertrouwen in onze provincie behoudt.”

De Limburgse investeringen van de logistieke sector speelden bovendien een groot aandeel in het economisch herstel na Ford Genk. “Bedrijven als Nike Logistics Center, Mobis Parts Europe, Stanley Black & Decker, SKF Logistics, H.Essers en vele anderen tonen vertrouwen in onze provincie door hun activiteiten hier uit te breden”, besluit Johann Leten.