Skip to main content
  • Nieuws
  • Veelbelovende scale-up vindt investeerder via Voka-netwerk

Veelbelovende scale-up vindt investeerder via Voka-netwerk

  • 09/06/2020

De Hasseltse start-up en Bryo-deelnemer Homeweb heeft dankzij het netwerk van Voka – Kamer van Koophandel Limburg een investeerder en versterking voor zijn Raad van Advies gevonden. Zaakvoerder Thibaut Nivelles gaat hiervoor in zee met respectievelijk Bart De Witte (De Witte Communicatie) en Jan Maurissen (Van Havermaet). Homeweb ontwikkelde een app voor vastgoedmakelaars die kandidaat-kopers begeleidt in het aankoopproces van een woning. Je kan er onder andere de geschatte renovatiekosten van de woning mee berekenen. “Wij investeerden de afgelopen jaren enorm in onze startersbegeleiding. Samen met ons uitgebreide netwerk vormt dit voor startups een ideale tandem om te demarreren”, zegt Axelle Henrard, directeur Eigenaars-Ondernemers.

Homeweb
Vlnr. Jan Maurissen (Van Havermaet), Wilfried Van Damme (Homeweb), Joeri Stoop (Voka - KvK Limburg), Thibaut Nivelles (Homeweb), Axelle Henrard (Voka - KvK Limburg), Bart De Witte (De Witte Communicatie).


Ieder werkingsjaar geeft Voka – KvK Limburg begeleiding aan 120 startende ondernemers. Zij krijgen opleiding, individuele begeleiding, advies van experts, leren van elkaars ervaringen en proeven van het uitgebreide Voka-netwerk. Eén van die start-ups is Homeweb. De onderneming van Thibaut Nivelles stapte vorig jaar in het Bryo ScaleUp-traject. “Om die reden gaven we Thibaut de kans om een pitch te doen voor onze raad van bestuur, stuk voor stuk Limburgse topondernemers”, zegt Axelle Henrard.

Homeweb biedt een applicatie aan voor vastgoedmakelaars. Zij kunnen met de Homeweb-app de kandidaat-koper nog beter en op maat begeleiden in het aankoopproces van een woning. De online applicatie wordt gekoppeld aan de vastgoeddatabank van de makelaar en gebruikt die gegevens voor een gedetailleerde berekening van de renovatiekosten. Daarnaast helpt Homeweb klanten met het zoeken naar real-time maandlasten en geeft het makelaars meer inzicht in hun klanten.

Financiering en ervaring

“De pitch was geen succes”, lacht Thibaut Nivelles. “Ik was nerveus en mijn verhaal kwam niet heel goed uit de verf. Toch werd ik op de schouder getikt door Voka-bestuurslid Bart De Witte. Hij zag potentieel in Homeweb en plots keek ik een potentiële investeerder in de ogen.”

De match tussen de twee is niet geheel toevallig. Bart De Witte verkocht in 2017 de bouw-website Livios en bouwpublicatie Verstandig Bouwen aan De Persgroep. Hij is met andere woorden niet onbekend met de bouwsector. “Ik heb die titels van nul uit de grond gestampt en daar begin ik liever niet opnieuw aan. Maar mijn kennis en ervaring delen met jonge ondernemers én daar een succesverhaal van maken, daar wil ik nog een paar jaar voor tekenen”, zegt Bart De Witte.

homeweb 2"Deze financiering en de tonnen ervaring van Bart en Jan zijn een stevig fundament voor onze verder groei."

Bart was trouwens niet de enige die het potentieel van de jonge onderneming zag. Tijdens de investeringsgesprekken liet hij zich bijstaan door advieskantoor Van Havermaet. Jan Maurissen, partner bij Van Havermaet, verdiepte zich mee in de zaak en zag ook meteen de mogelijkheden en groeicapaciteit van de start-up. Hij besloot om als adviseur in de Raad van Advies mee het verhaal van Homeweb te ondersteunen.

Thibaut Nivelles is alvast heel tevreden met zowel de financiële ondersteuning als het advies en de begeleiding die ze nu krijgen. “Tijdens de gesprekken met Bart was het meteen duidelijk dat we op dezelfde lijn zitten. Naast de financiële investering zal ik ook beroep kunnen doen op Bart’s ervaring. We zullen geregeld ideeën uitwisselen. Met Jan Maurissen hebben we dan weer aanvullende expertise in huis gehaald” zegt hij. “Deze financiering en de tonnen ervaring van Bart en Jan zijn een stevig fundament voor onze verder groei. We willen met onze vastgoedapplicatie nog meer potentiële gebruikers bereiken.”

Verder met Voka

Voor directeur Eigenaars-Ondernemers Axelle Henrard toont deze samenwerking hoe Voka – KvK Limburg een springplank is voor jonge ondernemers. “We geven startende ondernemers opleiding en begeleiding op maat via persoonlijk advies en onze experts”, zegt ze.

“Als starter kom je in het Voka-netwerk terecht, tussen ervaren ondernemers, experts en andere actoren waar je anders niet snel mee in contact komt."

“Als starter kom je ook in het uitgebreide Voka-netwerk terecht, tussen ervaren ondernemers, experts en andere actoren waar je anders niet snel mee in contact komt. Net omdat we er voor alle ondernemers zijn, kunnen we voor onze starters ook het meest uitgebreide netwerk raadplegen dat onze provincie rijk is. Dat bewijst deze samenwerking tussen ervaren ondernemers en een veelbelovende scale-up.”

Het succesverhaal is een bevestiging van het groeitraject dat ondernemingen binnen Voka – KvK Limburg kunnen volgen. “Onze werking is georganiseerd volgens iedere levensfase van de eigenaar-ondernemer. De starters krijgen begeleiding en groeikansen om zich te ontpoppen tot een duurzame onderneming. Ook in de volgende fases hebben we voor deze eigenaars-ondernemers opnieuw begeleiding op maat, gaande van een Raad van Advies tot snelle groeitrajecten. Uiteraard speelt ook hier ons netwerk een belangrijke rol. Op een dag zijn deze starters zelf ervaren ondernemers die advies en steun geven binnen ons netwerk. Op die manier is de cirkel rond”, besluit Axelle Henrard. 

 

Contactpersonen

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Axelle Henrard

Directeur eigenaars-ondernemers

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie

Circuit Zolder