Skip to main content
  • Nieuws
  • Veel bedrijven volgen betaling facturen strakker op in coronatijden

Veel bedrijven volgen betaling facturen strakker op in coronatijden

  • 23/04/2020

Het Gentse Unpaid lanceerde, samen met Worksmarter.eu, een online enquête om te peilen naar het debiteurenbeheer in coronatijden. Daaruit blijkt dat 57% van de bedrijven betaling van hun facturen strakker opvolgt.

Meer dan 150 bedrijven gaven hun mening. Uit de antwoorden blijkt dat meer dan de helft van de bedrijven (57%) van plan is om de betaling van facturen nu strakker op te volgen. 26% gaat de teugels dan weer wat vieren terwijl 17% er nog niet over heeft nagedacht. 

"Eén van de weinige voordelen van deze crisis is misschien dat er wat tijd vrijkomt om processen als debiteurenbeheer onder de loep te nemen", vertelt Dirk Dewulf, general manager van Unpaid. "Bij te veel bedrijven, en zeker bij de kleinere, is dit nog te veel iets wat gebeurt als er wat tijd over is.” 

Opvallend in het onderzoek is dat 26% van de bedrijven aangeeft dat ze de betaaltermijnen iets minder strak gaan monitoren. Unpaid benadrukt dat het geen goed idee is om in tijden van crisis je eigen liquiditeit te verzwakken. 

Unpaid is een Gentse scale-up van Jeroen De Man en Dirk Dewulf. Het online platform is gespecialiseerd in het innen van onbetwiste b2b-facturen en trok in de 3 jaar dat het bestaat meer dan 800 klanten aan.

Surf naar hun website