Skip to main content
  • Nieuws
  • Van Havermaet heeft beste personeelsbeleid van Limburg

Van Havermaet heeft beste personeelsbeleid van Limburg

  • 13/11/2020

De Limburgse HR Award gaat dit jaar naar advieskantoor Van Havermaet. Dat maakte Voka – Kamer van Koophandel Limburg bekend op de Dag van HRM. De jury looft het bedrijf voor de prominente rol die HR binnen de organisatie opneemt en de sterke communicatie daarrond. De andere genomineerden waren ASAP en Zorgbedrijf Sint-Truiden. “Deze ondernemingen tonen stuk voor stuk dat bedrijven veel aandacht hebben voor hun medewerkers. Zeker in deze onzekere tijden proberen ze door een flexibel HR-beleid de beste omkadering te geven, met oog voor welzijn en ieders talent”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Van Havermaet

Het HR-team van Van Havermaet (vlnr.): Kimberly Cosemans, Jessica Vanderheyden, Yasmina Hafi, Marc Nowicki, Lotte Bongaerts, Elke Sweldens.
 

De jury had in haar verslag lovende woorden voor winnaar Van Havermaet: “HR is niet gewoon ondersteunend maar een hefboom naar groei. Het ondersteunt een werking in multidisciplinaire teams en denkt mee over wat de klant nodig heeft. Het neemt een adviserende en richtinggevende rol op. Die visie communiceren ze intern en extern overigens erg goed. Het multidisciplinaire karakter zie je overigens ook in hun talent management. Medewerker kunnen op basis van hun talent extra rollen als coach of innovator opnemen naast hun ‘normale’ dagtaak.”

"HR is voor Van Havermaet niet gewoon ondersteunend maar een hefboom naar groei."

Juryvoorzitter Ann Verlinden (Infinio) benadrukt ook de sterke dossiers van Zorgbedrijf Sint-Truiden en ASAP. “Die eerste toonde een enorme mate van flexibiliteit in deze corona-tijden. Bij ASAP kijken we dan weer met bewondering naar hoe hun medewerkers zelf hun talenten kunnen ontdekken en hun job daarop kunnen aanpassen.”

“Personeelsbeleid in de kijker”

Voka – KvK Limburg reikte de Limburgse HR Award uit tijdens haar Dag van HRM, die volledig digitaal plaatsvond. Met professor Stijn Baert had het overigens een keynote-spreker van formaat weten te strikken.

“Human capital is één van de belangrijkste succesfactoren binnen een onderneming. Zonder mensen heb je geen bedrijven. Daarom vinden we het belangrijk om duurzaam personeelsbeleid in de kijker te zetten. Daar dragen dit event en de prijs zeker toe bij”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten.

Voka als HR-begeleidingspartner

Daarnaast is Voka – KvK Limburg ook een partner voor ondernemingen die hun personeelsbeleid willen verbeteren. “In deze uitdagende tijden is het niet gemakkelijk om een flexibel en inclusief HR-beleid op poten te zetten. In ons Welt-begeleidingstraject begeleiden we ondernemingen, maar evenzeer hebben we een netwerk HRM waarin professionals ervaring uitwisselen”, besluit hij.

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Contactpersoon

Elien Wuestenberghs

Coördinator events

Circuit Zolder