Skip to main content
  • Nieuws
  • Van Dyck Marcel Belgium vertelt hoe Welt hen ondersteunt

Van Dyck Marcel Belgium vertelt hoe Welt hen ondersteunt

  • 16/07/2018

Op woensdag 6 juni opende Welt-bedrijf Van Dyck Marcel Belgium NV uit Houtvenne zijn deuren voor collega-kmo’s uit de regio Mechelen-Kempen. Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen organiseerde er in het kader van haar project ‘Welt’, samen met VDAB en tal van arbeidsbemiddelaars, een infodag en bedrijfsbezoek.

Welt bedrijfsbezoek Van Dijck Marcel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens deze dag konden deelnemers kennismaken met Van Dyck Belgium NV, alsook met Welt, een gratis traject van Voka dat ondernemingen ondersteunt in de ontwikkeling van een toekomstgericht personeels- en opleidingsbeleid, met een focus op werkplekleren. Op het programma stond ondermeer het vraagstuk “personeelswerving in knelpuntberoepen”. Na een uiteenzetting van VDAB over personeelswerving en aansluitend een rondleiding door het bedrijf, gingen de kmo’s en arbeidsbemiddelaars met elkaar op speeddate.

Over Van Dyck Marcel Belgium NV

Van Dyck Marcel Belgium NV is een toonaangevend importeur en verdeler van machines voor tuin en park, land- en bosbouw en voor wegenonderhoud. Met een uitgebreid gamma voor zowel de particuliere als de professionele gebruiker, staan zij hun klanten al 35 jaar bij met het vinden van de juiste machines. Ook steden en gemeenten kunnen beroep doen op hun expertise, met specifieke machines voor straatreiniging, groenzorg, onkruidbestrijding en winterdienst. Om dit alles te kunnen verwezenlijken, kan Van Dyck Marcel Belgium rekenen op een team van 30 ervaren professionals.

Over Welt

Welt wilt ondernemingen ondersteunen in de ontwikkeling van een toekomstgericht talent- en opleidingsbeleid, met een focus op werkplekleren. In een Welt-traject krijgt een kmo van Voka advies op maat over zijn persoonlijke personeels- en opleidingsbeleid en kunnen ze ervaringen delen met andere bedrijven. Bovendien worden er interessante opties geïntroduceerd om vacatures in te vullen, zoals beroepsverkennende stages, individuele beroepsopleidingen en andere werkervarings- en leertrajecten. Welt speelt proactief in op de uitdagingen van de arbeidsmarkt. Dankzij het advies op maat kan het potentieel van het menselijk kapitaal van een bedrijf verder ontwikkeld worden. Een deelname aan het Welt-programma toont aan dat het bedrijf mensen kansen geeft om te groeien. Op die manier wordt er tegelijk ook employer branding gecreëerd.

Van Dyck Marcel Belgium stapte eerder dit jaar in het Welt-programma. “We hopen op deze manier de juiste mensen aan te kunnen trekken voor ons bedrijf”, stelt Rocky Botticelli, Sales & Marketing Manager bij Van Dyck Marcel Belgium. “Door samen te werken met Voka, VDAB en verschillende arbeidsbemiddelaars hopen we onze openstaande vacatures snel in te vullen. We willen in de toekomst immers nog sneller inspelen op de toenemende vraag van de markt en tegelijk voor 101% de verwachtingen van onze huidige én nieuwe klanten inlossen. We zien de toekomst zeer rooskleurig voor ons bedrijf.”

Meer weten over Welt of interesse om deel te nemen?

Neem een kijkje op onze webpagina of contacteer onze Welt-coördinatoren: vicky.van.wesemael@voka.be (kantoor Mechelen) of els.vanzeir@voka.be (kantoor Geel).

In samenwerking met

Van Dyck Marcel Belgium NVWelt

 

 

Advertentie Vermant - mei