Skip to main content
  • Nieuws
  • Valtris verovert de halve wereld met haar chemieproducten

Valtris verovert de halve wereld met haar chemieproducten

  • 21/03/2019

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Valtris Advanced Organics ltd. Sinds de overname vorig jaar is het chemiebedrijf uit Tessenderlo helemaal klaar om haar marktpositie verder te verstevigen. We treffen Key accountmanager Peter Van Elslander aan in Parijs, waar hij tussen het vele werk door even op adem komt. Een stad die zijn hart niet alleen op privé maar ook op professioneel vlak gestolen heeft.

Valtris produceert organische chloorderivaten. Dit zijn vloeibare chemische producten die gebruikt worden als grondstof of molecule voor de productie van detergenten, farmaceutica, cosmetica en toepassingen in de olie- en verfindustrie. “2018 was een bewogen jaar”, vertelt Peter. “De vestigingen in Tessenderlo en Maastricht, die voordien onder Ineos vielen, werden in augustus overgenomen door het Amerikaanse Valtris Specialty Chemicals. Een organisatie die beter past bij onze middelgrote marktpositie.”


Het gaat er tegenwoordig druk aan toe bij Valtris. Een citytripje kan een mens dan al eens goed doen. “Ik moet toegeven dat ik een zwak heb voor Parijs”, lacht Peter. “Ik heb er stiekem al van gedroomd om hier te gaan wonen. De gekende bezienswaardigheden heb ik allemaal gezien, maar de vele musea, opera’s, het lekkere eten en de prachtige kledingzaken lokken me telkens weer naar hier. Daarnaast bezoek ik Parijs regelmatig voor mijn job. De ideale setting voor een salesmeeting met onze Franse klanten.”


Een man van de wereld

Peter werpt zijn blik verder dan de beroemde lichtstad. Als Key accountmanager is hij een man van de wereld. “Ik ben verantwoordelijk voor de verkoop en klantenrelaties in de Belenux, Frankrijk, Zuid- en Oost-Europa, Turkije, het Midden-Oosten, Afrika, en Centraal- en Latijns Amerika. Voor mij is dit de perfecte job. Het verkopen zit me in het bloed, maar ik heb ook een grote interesse is andere culturen en hou van reizen.”

Peter

 

 

 

 

 

 

Internationaal ondernemen biedt ongelofelijk kansen, maar ook heel wat uitdagingen. Peter rekent daarom graag op de steun van Voka – KvK Limburg. “Ik volg regelmatig de landensessies. Een groot pluspunt is dat je contacten kan leggen met de economische vertegenwoordigers van Flanders Investment and Trade (FIT), wat handig is ter ondersteuning van de lokale handel en als toegangspoort tot de Belgische ambassade. Daarnaast volg ik businessgebonden seminaries, zoals Channelmanagement. Ook kunnen we steeds rekenen op specifieke informatie, bv. over import en export of marketing. Dankzij Voka - KvK Limburg krijgen we bovendien de kans om ons kenbaar te maken in het lokale economisch-politiek weefsel. Niet onbelangrijk als je weet dat we 99% van onze producten exporteren!”

De toekomst lonkt

“Valtris bekleedt vandaag een unieke plaats binnen de markt, gekend voor een prima kwaliteit, uitstekende logistiek en snelle leveringen wereldwijd. Dankzij onze nieuwe eigenaar zullen we onze positie verstevigen en nog meer bijdragen aan de lokale welvaart.”