Skip to main content
  • Nieuws
  • Uw wensen voor de verkiezingen van 26 mei

Uw wensen voor de verkiezingen van 26 mei

  • 01/02/2019
vierkant logo voka

Op zondag 26 mei vinden de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen plaats. Als werkgeversorganisatie grijpen we dit moment aan om nadruk te leggen op het creëren van de randvoorwaarden om de economische toekomst van ons land te verzekeren.

Daarom publiceerde Voka vzw al haar memorandum 'Durf kiezen, durf ondernemen' met prioriteiten voor het Vlaams en federaal niveau.  
Aangezien onze regio Antwerpen-Waasland de economische metropool van ons land is en 40 % van de Vlaamse export voor haar rekening neemt, zal onze Kamer met een apart verkiezingsmanifest inzoomen op de wensen en verzuchtingen van onze regio. We zullen hierbij extra nadruk leggen op enkele federale en Vlaamse thema’s die een zeer concrete impact hebben op het dagdagelijkse ondernemingsklimaat in de Antwerps-Wase regio. Denk daarbij aan douane, arbeidsmarkt, onderwijs, haven, fiscaliteit en mobiliteit.

Onze wensen en aanbevelingen aan de de volgende federale en Vlaamse regering moeten hen inspireren om nog meer werk te maken van een ondernemingsvriendelijk klimaat. Omdat we steeds de vinger aan de pols willen houden bij wat u als ondernemer belangrijk vindt, doen we beroep op uw input.

Zijn er zaken waar u aan denkt die - specifiek voor onze regio - vatbaar zijn voor verbetering en die op federaal of Vlaams niveau aangepakt kunnen worden? Al uw ideeën en bedenkingen zijn welkom. We vragen wel u te beperken tot dossiers betreffende de Antwerps-Wase regio en waar de Vlaamse of federale regering voor bevoegd is. 

Alvast dank om uw suggesties door te sturen naar belangenbehartiging.aw@voka.be voor 11 februari.


 

Contactpersoon

Dirk Bulteel

Directeur Belangenbehartiging

Welt white paper
Gosselin
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende