Skip to main content
  • Nieuws
  • Update 10/12: Meulestedebrug nog voor de zomer opnieuw in gebruik

Update 10/12: Meulestedebrug nog voor de zomer opnieuw in gebruik

  • 10/12/2020

De Meulestedebrug in Gent werd aangevaren op zaterdag 24 oktober 2020. De brug liep daarbij aanzienlijke schade op. De nodige minder-hindermaatregelen werden toen snel en goed ingevoerd. Voka-VeGHO is tevreden met het nieuws dat de brug opnieuw operationeel zal zijn voor zowel scheepsvaart, wegtransport en personenvervoer tegen de zomer van 2021.

Bouw van de nieuwe Meulestedebrug

De herstelde Meulestedebrug zal opnieuw zorgen voor een gegarandeerde verbinding tussen Noord Gent en het Gentse havengebied. Op deze manier zal de oude brug zorgen voor de noodzakelijk verbinding terwijl de nieuwe brug gebouwd wordt.  

Minder hindermaatregelen

Voka pleitte samen met de Vlaamse Waterweg nv, het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust, de stad Gent en North Sea Port en alle betrokken bedrijven voor een zo snel mogelijke uitvoer van de herstelling.

In afwachting van de herstelde brug zijn er nog steeds minder-hindermaatregelen in voege. De tijdelijke vaste voetgangersbrug, die te steil bleek te zijn voor voor sommige voetgangers en fietsers, zal aangepast worden.

Het extra veer in Langerbrugge, dat voorzien wordt vanuit het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust vaart uit sinds vrijdag 30 oktober. De dienstverlening wordt dus op weekdagen verdubbeld tussen 7 en 19 uur om de wachttijden te beperken. Veerdienst Terdonk vaart volgens normale dienstregeling. Informatie over de veerdiensten en dienstregelingen vind je via de website van VLOOT.

Wegverkeer tot 3,5 ton heeft twee mogelijkheden: ofwel rijden bestuurders om via de R4, ofwel kunnen zij het veer van Langerbrugge of Terdonk nemen. Zwaar wegverkeer moet verplicht omrijden volgen via de R4.

 

Contactpersoon

Simon Brouckaert

Jong Ondernemen - Haven