Skip to main content
  • Nieuws
  • Uniek platform voor eigenaars-ondernemers is Vlaamse primeur

Uniek platform voor eigenaars-ondernemers is Vlaamse primeur

  • 14/05/2018

Voka – Kamer van Koophandel Limburg lanceert een uniek online platform voor eigenaars-ondernemers. Deze dienstverlening maakte het voor familiebedrijven mogelijk om eenvoudig op zoek te gaan naar overnamedeals, externe managers en investeerders. Bovendien bevat het platform een unieke en wetenschappelijk onderbouwde tool (UHasselt) om een Raad van Advies samen te stellen. “Dit geheel aan online dienstverlening is een Vlaamse primeur”, zegt Bart Balis, voorzitter van Eigenaars-Ondernemers bij Voka – KvK Limburg.

Vlnr. Pieter Vandekerkhof (professor, UHasselt),  Bart Balis (voorzitter Eigenaars-Ondernemers bij Voka – KvK Limburg) en Pieter Smeets (manager Eigenaars-Ondernemers bij Voka – KvK Limburg).
Pieter Vandekerkhof (professor, UHasselt), Bart Balis (voorzitter Eigenaars-Ondernemers bij Voka-KvK Limburg) en Pieter Smeets (manager Eigenaars-Ondernemers bij Voka-KvK Limburg).

Bedrijven die een versnelling hoger willen schakelen vinden voortaan ook de nodige ondersteuning op de website van Voka – KvK Limburg. “Als eigenaar-ondernemer is het van bijzonder belang je te laten omringen met de juiste expertise. We leren graag bij tijdens opleidingen en bij diverse netwerkgelegenheden wisselen we gedachten uit. Vandaag vullen we onze dienstverlening aan met een exclusieve online ontmoetingsplek voor Eigenaars-Ondernemers. Dit geheel aan dienstverlening is een absolute primeur voor Vlaanderen”, stelt Bart Balis, voorzitter van Eigenaars-Ondernemers bij Voka – KvK Limburg.

Unieke matchingtool

Het platform pakt uit met een unieke en wetenschappelijk onderbouwde matchmakingtool voor het verbeteren of volledig samenstellen van een Raad van Advies. Die fungeert als klankbord voor het managementteam. De wisselwerking tussen Raad en management leidt tot meer kwalitatieve en gefundeerde beslissingen.

“Het is weliswaar noodzakelijk om personen te vinden met complementaire kennis en vaardigheden om zo een grote heterogeniteit in expertise te verkrijgen. Daarenboven moet je een vlotte samenwerking kunnen garanderen. De tool houdt hier rekening mee en geeft suggesties aan de ondernemers. We zijn bijzonder trots op onze matchmakingstool die wetenschappelijk onderbouwd is door UHasselt”, vertelt Bart Balis.

Informatie op maat

Het platform beschikt over meerdere diensten die erg interessant zijn voor familiebedrijven. Zo is er een database waar je op zoek kan naar externe managers of investeerders. Je vindt er een overzicht van de competenties en interesses van deze kandidaten alsook zijn of haar geanonimiseerde CV. Ook informatie over overnamedeals kan je terugvinden op het platform. Via een samenwerking met KBC Match’it krijg je een overzicht van interessante overnamedeals. Tot slot kan je als ondernemer ook vragen stellen en cases voorleggen in een gesloten community.

Screenshot

Gratis voor leden

Dit platform Eigenaars-Ondernemers wordt gratis aangeboden aan iedere Eigenaar-Ondernemer die actief is in een van de trajecten binnen de dienstverlening van Voka – KvK Limburg

“Het is onze ambitie om alle Limburgse Eigenaars-Ondernemers te laten excelleren. Daarom wil ik in het komende kwartaal iedere ondernemer persoonlijk bezoeken om diens besognes te vernemen en samen met het platform aan de slag te gaan.”, besluit Pieter Smeets, manager Eigenaars-Ondernemers.

Meer info via www.voka.be/limburg/eigenaars-ondernemers