Skip to main content
  • Nieuws
  • Uber Belgium inspireert Limburgse ondernemers

Uber Belgium inspireert Limburgse ondernemers

  • 14/03/2017

Voka – Kamer van Koophandel Limburg verwelkomde Joost Verdiesen, general manager van Uber Belgium. Hij inspireerde de aanwezige ondernemers met een uiteenzetting over het opvallende businessmodel van de onderneming. “Dergelijke initiatieven kunnen een deel van de mobiliteitsoplossing vormen”, klinkt het.

joost verdiesen

 

Uber is een Amerikaanse internetonderneming die chauffeurs in contact brengt met passagiers. Momenteel is de dienst actief in meer dan 460 steden in 70 landen, goed voor 5 miljoen ritten per dag. In ons land is Uber enkel actief in Brussel.

 

Tijdens een inspiratieontbijt van Voka – KvK Limburg gaf general manager Joost Verdiesen meer toelichting aan een geïnteresseerd publiek van ook heel wat jonge ondernemers. Zij stelden nadien zeer veel vragen over het fenomeen Uber, een sprekend voorbeeld van digitale disruptie. Missie geslaagd, want met de inspiratieontbijten wil Voka – KvK Limburg ondernemers inspireren en in contact brengen met topsprekers.


Verdiesen vertelde in een boeiend betoog hoe Uber evolueerde en hoe de dienst omgaat met verschillende uitdagingen op vlak van regelgeving, digitalisering en uitbreiding. Ook de zelfrijdende auto was een onvermijdelijk onderwerp. Bovendien merkte Verdiesen op dat diensten als Uber het bezit van een eigen wagen tot een zekere hoogte overbodig maakt. Ook de complementariteit van de dienst met andere vervoersvormen kan tot meer mobiliteitssucces leiden.

 

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg: “De filezwaarte brak vorig jaar alle records, waardoor we steeds langer stilstaan in het Limburgse verkeer. Dat is op heel wat vlakken nefast voor onze economie. Het Vlaamse Verkeerscentrum constateerde zelfs dat de groei van het vrachtverkeer sinds april 2016 helemaal is stilgevallen. Diensten als Uber kunnen een deel van de oplossing vormen, doordat er minder persoonsvoertuigen zich in het verkeer bewegen.”

 

Op 9 mei staat het volgende inspiratieontbijt op het programma. Dan is het de beurt aan Tom Herrijgers, medezaakvoerder van communicatiebureau Marbles. Hij laat zijn werknemers zo veel met betaald verlof gaan als ze zelf willen.