Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Twee Antwerps-Wase bedrijven krijgen erkenning als VN-duurzaamheidspionier

Twee Antwerps-Wase bedrijven krijgen erkenning als VN-duurzaamheidspionier

  • 27/10/2020

88 Vlaamse ondernemingen waaronder ook twee uit onze regio Antwerpen-Waasland, ontvingen vandaag, op de Dag van het Duurzaam Ondernemen, het duurzaamheidscertificaat van UNITAR. Dat is  het United Nations Institute for Training and Research. De bedrijven werden minstens drie jaar door Voka begeleid om intensief in te zetten op elk van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. “Dat wij met Voka meer dan 80 bedrijven begeleid hebben, toont aan dat we niet alleen in woorden, maar ook in daden inzetten op een duurzame transformatie van onze economie”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Voka begeleidt Vlaamse bedrijven al twintig jaar naar duurzaam ondernemerschap via het Milieucharter. Tot er in 2018 een versnelling hoger werd geschakeld door een samenwerking aan te gaan met CIFAL Flanders, de lokale afdeling van UNITAR. Daardoor krijgen bedrijven die deelnemen aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) voortaan een VN-erkenning

88 ondernemingen die al minstens drie jaar aan het traject hebben deelgenomen en daarbij acties opzetten voor elk van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s mogen zich voortaan SDG Pioneer noemen. Voor de regio Antwerpen-Waasland gaat het om studie- en bouwkundig bureau SBE uit Sint-Niklaas en ingenieursbureau Antea uit Berchem. Zij  kunnen volgend jaar nog een nieuwe stap zetten. Indien zij tijdens de volgende twee jaren een pilootproject rond transitie op poten zetten, kunnen ze van SDG Pioneer tot SDG Champion promoveren.
Intussen stoomt Voka al een nieuwe lichting van honderd bedrijven klaar, om deze prestigieuze titel te behalen.

 

Wil jij ook duurzaam ondernemen?

Maak kennis met VCDO
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering