Skip to main content
  • Nieuws
  • TV Limburg geeft starters eigen programma

TV Limburg geeft starters eigen programma

  • 08/05/2017

TV Limburg zond dit weekend in samenwerking met Voka – Kamer van Koophandel Limburg Starters@Work uit, een nieuw programma dat helemaal in het teken staat van start-ups. Met 6 000 waren ze in 2016. Nooit eerder telde Limburg zoveel beginnende ondernemingen.

Startersatwork

 

In 2015 waren we trots dat Limburg voor het eerst in vijf jaar terug meer dan 5 000 startende ondernemingen kende. In 2016 deden we er een serieuze schep bovenop. Nagenoeg 6 000 bedrijven werden geboren. Enkel in de maanden juli en december werd het maandelijks recordaantal starters van de voorbije vijf jaar niet verbroken. Met tien van de twaalf maanden die telkens een record aantal starters kenden, is 2016 dus geëindigd als een absoluut topjaar voor starters. Ook in 2017 zijn de eerste 4 maanden veelbelovend.

Werkgevers van de toekomst

“Opstartende bedrijfjes of start-ups zijn van grote waarde voor de gezondheid van onze economie. Ze zijn meestal niet alleen zeer innoverend én gericht op technologie, maar ze hebben daarbij een groot potentieel om door te groeien tot grotere ondernemingen. De bedrijven die vandaag worden opgericht zullen de werkgevers van de toekomst zijn”, stelt gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg Johann Leten. Maar starten is één zaak. Op dit ogenblik is het nog zo dat 50% van de starters binnen 5 jaar er niet meer is. Dit “slaagpercentage” moet in Limburg omhoog.

Daarom zet Voka – KvK Limburg sterk in op starters met verschillende Bryo-producten (Bryo staat voor Bright and Young):

  • Bryo student standup: traject voor student - ondernemers  
  • Bryo standup: pre – starters
  • Bryo start up: bedrijfsleeftijd 0 tot 3 jaar
  • Bryo Scale up: scale uppers, eerste aanwerving

TVL brengt 20 uitzendingen van starters@Work. Te bekijken elke zondag om 10.00 uur. Voor de langslapers zijn er heruitzendingen voorzien op maandag, woensdag en vrijdag om 18.15 uur (net voor de start van het TVL-Nieuws).

U kan de eerste (en ook alle volgende) uitzending(en) herbekijken op www.tvl.be/programmas/starterswork of hier: