Skip to main content
  • Nieuws
  • Tudor Tailor: Strak in het pak dankzij (online) maatwerk

Tudor Tailor: Strak in het pak dankzij (online) maatwerk

  • 03/02/2021

Sinds 2018 kleedt Tudor Tailor mannen van kop tot teen. Begin 2021 lanceerden Kristiaan Esch (manager) en Mario Steegmans (zaakvoerder) een online boetiek tudor-tailor.be en dat is opmerkelijk aangezien het Tudor Tailor-label enkel maatwerk levert. Via een online configuratiemodel krijgen klanten een idee van prijzen en mogelijkheden. Om het pak effectief op maat te maken, komt de klant langs in de winkel of krijgt hij een bezoekje van een medewerker aan huis. Kortom, Tudor Tailor blijft in deze moeilijke periode niet met de pakken zitten!

Kristiaan Esch Mario Steegmans Tudor Tailor
Kristiaan Esch en Mario Steegmans van Tudor Tailor


Dankzij de coronacrisis kwamen we met z’n allen tot het besef dat lokaal kopen en investeren in duurzaamheid van producten op de lange termijn loont. Springt Tudor Tailor mee op die kar?

Kristiaan: "Absoluut, wij kunnen die trend alleen maar warm kunnen onthalen! Doelgericht verkopen is voor ons nochtans niks nieuw. Mensen worden steeds bewuster van wat ze kopen en kijken meer en meer naar kwaliteit. Bij Tudor Tailor werken we enkel met natuurlijke stoffen en leder. Tijdloos en kwaliteit, dat zijn twee aspecten waar ons maatwerk zich op focust. Op deze manier verzetten we ons tegen de wegwerpcultuur die heerst op het vlak van textiel."

"Tijdloos en kwaliteit, dat zijn twee aspecten waar ons maatwerk zich op focust."

Is maatkleding dan weer helemaal hip en trendy?

Mario: "Er is in mijn ogen niks wat meer in de mode is dan een uniek kledingstuk dat je als gegoten past. Maatkleding doet het tegenwoordig zeer goed, want zelfs ondanks de coronacrisis was 2020 voor Tudor Tailor een behoorlijk jaar. In onze boetiek koop je een kledingstuk dat je nergens anders kan vinden en die authenticiteit speelt vandaag een belangrijke rol in de modewereld. We merken zelfs een verjonging in ons cliënteel, wat het stoffige karakter van maatkledij helemaal ontkracht."

"De juiste kleding opent alle deuren."

Wat is de link tussen jullie maatwerkconcept en het bedrijfsleven?

Kristiaan: "De juiste kleding opent alle deuren, daar zijn wij steevast van overtuigd. Wanneer je je goed voelt in je kleding, straal je dat ook uit. Jouw kleding is als een verlenging van je karakter en die typerende uitstraling is in het bedrijfsleven van belang. Bovendien bouwt elke ondernemer aan een unieke business en ook dat is maatwerk!"

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg