Skip to main content
  • Nieuws
  • Touwenproducent Corbeo investeert om te voldoen aan toegenomen vraag

Touwenproducent Corbeo investeert om te voldoen aan toegenomen vraag

  • 24/08/2020

Corbeo, Belgisch marktleider in de productie van touw uit Zele, versnelt haar investeringsplan. Het familiebedrijf ondervindt dat veel klanten door de coronapandemie lokale producenten verkiezen en wil meteen aan de toegenomen vraag voldoen. Ondanks de lockdown verwacht Corbeo dat de omzet van 2020 die van vorig jaar minstens evenaart.

Corbeo verhuisde eind vorig jaar naar een nieuw bedrijfsgebouw met ruimte voor nieuwe machines. De eerste investeringsronde kwam er begin februari met een uitbreiding van de twijninstallaties. Nu werd een nieuwe volautomatische bollenwindmachine in gebruik genomen. Dankzij deze investering van 300.000 euro start het bedrijf in september met een volwaardige tweede shift.  Hiervoor werden twee werknemers bijkomend aangeworven. 

“De Covid-19 pandemie toonde extra aan hoe belangrijk het is om controle te hebben over de volledige supply chain”, vertellen zaakvoerders Silvie Goeminne en Wilfried Baeten. “Handelaren werken terug graag samen met lokale producenten. Enerzijds om de Europese kwaliteit te garanderen en anderzijds om de bevoorrading te verzekeren. Hoe meer we zelf kunnen doen, hoe beter voor onze klanten.”

De bollenwindmachine is voor Corbeo de laatste ontbrekende schakel om alle touwartikelen zelf te kunnen maken. De productie verloopt volautomatisch, zodat Corbeo concurrentieel kan zijn. “Dankzij deze investering kunnen we onze voorraden beter onder controle houden”, licht Wilfried toe. “In plaats van talrijke afgewerkte artikelen, houden we nu een strategische voorraad grondstoffen aan. Die kan flexibel verwerkt worden naar het juiste eindartikel. Zo kunnen we de levergraad naar onze klanten verhogen zonder onze interne voorraad te vergroten.”

De grondstoffen worden wereldwijd aangekocht maar het volledige productieproces tot het eindartikel gebeurt in België. Corbeo is Belgisch marktleider voor de productie van touw. Hun producten zijn terug te vinden in doe-het-zelfzaken, tuin- en hobbywinkels onder het eigen ‘Ledent’-merk. Daarnaast produceren ze voor tal van Belgische en buitenlandse retailers onder private label. Er werken 25 mensen.

Bezoek hun website

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jouw familiebedrijf?

Maak kennis met Familio

Net als Corbeo snel aan het groeien?

Silvie Goeminne en Wilfried Baeten namen in het verleden deel aan groeitraject Accelero. Is jouw bedrijf ook klaar voor een snelle groeifase? Ontdek alles over Accelero.

Accelero

De coronapandemie toonde hoe belangrijk het is om controle te hebben over de volledige supply chain