Skip to main content
  • Nieuws
  • Tot 10 augustus om subsidie aan te vragen bij Pendelfonds

Tot 10 augustus om subsidie aan te vragen bij Pendelfonds

  • 30/07/2018

Wil je als werkgever een oplaadpunt installeren voor elektrische fietsen? Of wil je een overdekte fietsenstalling voorzien voor je personeel? Of denk je eraan fietsen te leasen? Het zijn allemaal projecten die in aanmerkingen kunnen komen voor een subsidie van het Pendelfonds. Dat fonds is opgericht om meer mensen uit de auto, maar wel op de fiets, bus, trein of tram te krijgen. Wie een aanvraag wil doen: het kan nog tot 10 augustus. 

De subsidie bedraagt maximaal de helft van de kosten die aan de projectuitvoering verbonden zijn met een maximum van 200.000 euro. De projectduur is maximaal 4 jaar. Je hebt tot 10 augustus om een dossiernummer aan te vragen. Je dossier moet dus niet helemaal rond zijn, op die datum. Je volledige  subsidiedossier moet uiterlijk op 29 oktober 2018 om 23.59 uur stipt binnen zijn.

Volgende instanties kunnen projectaanvragen indienen:
 
-bedrijven (of groepen van bedrijven) en andere private organisaties (of groepen van private organisaties)
-lokale of provinciale overheden, in samenwerking met een private partner
-Wanneer er een lokale of provinciale overheid betrokken is, moet 50% + 1 euro van de subsidies gaan naar de private partner(s)
 
Indieners moeten:
 
-(samen) minimaal 10 werknemers vertegenwoordigen;
-vestigingen hebben die gelegen zijn in Vlaanderen. Enkel deze vestigingen komen in aanmerking voor subsidies. Zo kan bijvoorbeeld een bedrijf met 3 vestigingen in Vlaanderen, 2 vestigingen in Wallonië en 1 vestiging in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest enkel subsidies aanvragen voor de 3 vestigingen in Vlaanderen. Als kan een bedrijf ook in de andere vestigingen maatregelen nemen, zonder dat ze hiervoor gesubsidieerd worden.
 
Wil je weten welke projecten in aanmerking komen? Ga dan even kijken op:  www.pendelfonds.be/projecten.php
 
Je kan er ook terugvinden hoe je een dossier moet indienen.
Voka steunt de modal shift in het verkeer.
 

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager belangenbehartiging & woordvoerder

Advertentie Vermant - mei