Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Tinne Rombouts (CD&V) helpt alles (echt alles) te verkopen bij Belorta

Tinne Rombouts (CD&V) helpt alles (echt alles) te verkopen bij Belorta

  • 26/08/2021

Vlaams partementslid Tinne Rombouts (CD&V) ging op dinsdag 24 augustus op stage bij Belorta in Katelijne. Belorta is een coöperatie van meer dan 1000 lokale telers, die elke dag verse groenten en fruit op uw bord toveren. Boeiende gedachtewisseling over hoe retailers Belgische producten meer kunnen aanprijzen, de dagelijkse veiling, duurzaamheid en verpakkingen!

Belorta is een coöperatie in hart en nieren: van, voor en door meer dan 1000 lokale telers. Zij verbouwen exclusief voor Belorta groeten en fruit. Op BelOrta worden dagelijks tot 4.000 ton groenten en fruit verhandeld.De site in Sint – Katelijne – Waver focust op groenten, de vestiging in Kinrooi op fruit.

Belorta gaat voor de korte keten: de producten gaan rechtstreeks van de teler naar de markt, er zijn geen tussenstops. Ze werken dan ook volgens het principe “all-in – all out”: dagelijks worden alle groenten die binnenkomen, ook verkocht en naar de winkelrekken gebracht.

Het bezoek aan de verkoopzaal was boeiend - een uniek verkoopsysteem in België, dat de toon zet voor de prijzen in geheel Europa. Tijdens het uitgebreide bedrijfsbezoek bespraken we oa. hoe Belgische retailers meer zouden moeten inzetten op Belgische producten, hoe Belorta zichzelf als brand in de markt zet en hoe men groenten duurzaam kan verpakken. Tot slot mocht Tinne enkele trossen tomaten van telers keuren: Ze werden goed bevonden! Smakelijk!

Heel erg bedankt aan iedereen die deze inspirerende dag mee vorm heeft gegeven!

Quotes Tinne:

  • “De retailsector moet het meer opnemen voor de Belgische producten. De druk op de retail mag opgevoerd worden.”
  • “Het weer kan je niet beïnvloeden, daar moet de overheid rekening mee houden”.
imu - vzw - salesforce
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - Recupel
Advertentie VanRoey- nov
Proximus
imu - vzw - recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering