Skip to main content
  • Nieuws
  • Thomas Jeurissen: "Generation Y zet je als ondernemer met de billen bloot"

Thomas Jeurissen: "Generation Y zet je als ondernemer met de billen bloot"

  • 22/01/2020

Thomas Jeurissen is 26 jaar jong en staat aan het roer van MVT, een metaalbedrijf gespecialiseerd in stroomloos vernikkelen. Vijf jaar geleden werd hij voor de leeuwen gegooid toen hij als jonge snaak in het bedrijf van vader stapte. Twee jaar geleden nam hij de zaak over en ondertussen telt MVT 25 medewerkers. Deelnemen aan Generation Y, het groeitraject van Voka – KvK Limburg voor young potentials, was voor hem dan ook een evidente keuze.

Thomas Jeurissen

Wanneer wist je dat je het bedrijf van je vader wou overnemen?

Thomas Jeurissen: “Dat is eigenlijk een atypisch verhaal. Mijn vader mag dan wel ondernemer zijn, maar mijn broers en ik zijn helemaal niet groot gebracht in het bedrijf. Ik wist dus ook niet veel over het reilen en zeilen van MVT. Maar in 2014 nam de algemeen directeur ontslag, net in het jaar dat ik van school kwam. Papa vroeg me of ik tijdens die opzeg een half jaar wou meelopen. Daarna was het aan mij.”

Jouw vader is niet meer operationeel binnen het bedrijf, maar je kan nog altijd terugvallen op zijn goede raad. 

Thomas: “Absoluut. Tijdens die periode heb ik me laten bijstaan door een coach om mezelf klaar te stomen voor het ondernemersleven. Op dit cruciale moment heb ik ook besloten om me in te schrijven voor Generation Y.”

Gen Y is een traject voor toekomstige managers en eigenaars-ondernemers. Wat trok je over de schreef om je in te schrijven?

Thomas: “Ik ben op heel jonge leeftijd begonnen met ondernemen. Ik heb nooit ergens anders gewerkt, dus ik had geen ervaring. Dan voel je meteen de behoefte om je bij te scholen. Gen Y ging niet alleen over hoe je bent als leider, maar ook hoe je bent als persoon. Wat me ook aansprak was het feit dat Gen Y gespreid is over meerdere dagen. Ik heb veel kortlopende opleidingen gevolgd, maar op een bepaald punt heb je echt nood aan diepgang. ”

"Ik heb veel kortlopende opleidingen gevolgd, maar op een bepaald punt heb je nood aan diepgang"

Wat is je het meest bijgebleven na je deelname aan Gen Y?

Thomas: “De eerste sessie met James Bampfield (nvdr. oprichter van Quinx met een jarenlange ervaringen in het coachen van bedrijfsleiders) vond ik heel interessant.  Ik kwam toe in een groep met een tiental andere ondernemers die ik totaal niet kende. Ik voelde me een beetje onwennig, maar James kon meteen van ons een groep maken met enorm veel dynamiek. Uiteindelijk ga je als ondernemer met de billen bloot en leg je al je problemen daar op tafel. Ook de laatste sessie zal ik me altijd blijven herinneren. Dat ging toen specifiek over innovatie en strategie. MVT zat toen in een cruciale fase waarin de richting van het bedrijf werd bepaald. Met de ambitie om de snelste vernikkelaar op de markt te willen zijn, was het voor ons noodzakelijk om een nieuwe productiehal te bouwen. Deze al midden 2020 operationeel zijn.”

Welke tips & tricks die je meenam vanuit Gen Y zet je vandaag nog om in de praktijk?

Thomas: “Omgaan met de strategie van mijn bedrijf, zonder twijfel. Sinds die bepaalde sessie heb ik daar voor het eerst écht bij stil gestaan. Je krijgt handvaten aangereikt van hoe je concreet dingen om kan zetten in de praktijk. Ik kijk nu zeker op een andere manier naar de strategie dan ik ervoor deed.”

"Sinds mijn deelname aan Gen Y heb ik écht leren stilstaan bij de strategie van mijn bedrijf"

In welke woorden zou je Generation Y omschrijven?

Thomas: “Professionele ondersteuning en persoonlijke groei. Ik heb geleerd om stil te staan bij mezelf als ondernemer en om van daaruit mijn eigen organisatie verder te ontwikkelen.”

Is jouw interesse voor Generation Y gewekt?

Contactpersoon

Chloë Rutten

Senior coördinator Plato