Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Terug aan het werk: "Allemaal blije gezichten, blij om elkaar terug te zien"

Terug aan het werk: "Allemaal blije gezichten, blij om elkaar terug te zien"

  • 04/05/2020

Vandaag 4 mei is de officiële opstart van de economie. Bedrijven mogen na een lange tijd weer opstarten of op volle kracht draaien, mits het in acht nemen van de maatregelen van de veiligheidsraad. 

Glasbedrijf Roelants uit Aarschot startte vandaag weer op. Deze ochtend hielden ze een interview met Radio 1 rond hun heropstart.

"Wij hebben de voorbije weken niet volledig stilgelegen. De plaatsers die naar de werven gaan, dat gedeelte heeft wel stilgelegen. Maar onze productie hebben we 2 weken geleden al terug laten opstarten omdat er toch wel een enorme vraag was naar balieschermen voor bijvoorbeeld apotheken of voedingswinkels. Zo konden we deze wel verder al helpen." Aldus Tine Roelants, zaakvoerster. 

"Onze arbeiders zijn sinds deze ochtend terug aan het werk. We hebben daarvoor eerst alle maatregelen nog eens goed overlopen. Het transport naar de werven verloopt nu ook eventueel met eigen wagen. De bedienden daarentegen zijn nog niet allemaal terug op de werkvloer aanwezig. Er zijn er nog een aantal die blijven telewerken of een aantal die nog op tijdelijke werkloosheid blijven staan om te voorkomen dat we niet te veel mensen samen hebben op de burelen. Maar ze waren allemaal bereid om terug te komen werken. Het voelde zelfs een beetje aan als een eerste schooldag, om iedereen zo terug te zien. We zijn nog nooit zo lang dicht geweest dus deze ochtend waren het allemaal gelukkige gezichten en iedereen was blij om elkaar terug te zien."

Op de werkvloer is het voor Roelants Glas mogelijk om de maatregelen van de veiligheidsraad, zoals social distancing, te hanteren. Door middel van toestellen zoals heftrucks kunnen de medewerkers alleen verderwerken. "Op de werf is dat een stuk moeilijker omdat ze dan dichter op elkaar gaan staan. Daarom hebben ze allemaal de maatregelen mee gekregen zoals onder andere mondmaskers, handgels en handschoenen en zelfs een gelaatsmasker. Zo kunnen ze toch wel op momenten waar de sociale distancing niet gegarandeerd worden op een veilige manier werken."

Beluister de rest van het interview van Radio 1 hier

Het voelde een beetje aan als een eerste schooldag natuurlijk, om iedereen zo terug te zien.

Tine Roelants, van het glasbedrijf Roelants in Aarschot
Proximus