Skip to main content
  • Nieuws
  • Technisch talent aanmoedigen met LEGO

Technisch talent aanmoedigen met LEGO

  • 08/01/2019

Iedere maand vragen we een lid van Voka – KvK Limburg om zijn of haar overpeinzingen met ons te delen. Deze maand: Erik Keijers. Hij is CEO van wegenbouwer Grizaco en voorzitter van Confederatie Bouw Limburg.

Erik Keijers
Erik Keijers

Welk beroep wou jij graag uitoefenen toen je een kind was? Het antwoord ‘ingenieur’ zal je niet snel horen. Toch zijn ondernemingen wanhopig op zoek naar technisch talent.

Een technische opleiding spreekt spijtig genoeg niet tot de verbeelding. Da’s een perceptieprobleem waar het onderwijs en het werkveld zich van bewust zijn. Er zijn meerdere oplossingen, maar één optie is alvast om kinderen op jonge leeftijd te tonen wat ‘techniek’ kan. De FIRST LEGO League van Voka – KvK Limburg en Confederatie Bouw Limburg is zo’n initiatief. Leerlingen bouwen LEGO-robots en leren spelenderwijs wat je met STEM-opleidingen kan bereiken.

"Leerlingen bouwen LEGO-robots en leren spelenderwijs wat je met STEM-opleidingen kan bereiken."

Bewonderenswaardig is dat 48 bedrijven de wedstrijd sponsoren. Ook Grizaco doet dat. Onze medewerkers werken dag in dag uit aan betere wegen. Dat is onze core business. Maar evenzeer willen we mee de weg plaveien voor jong technisch talent. De toekomst is aan onze kinderen! Laten we hen daar ten volle in ondersteunen.

Meer informatie: www.techniekpromotie.be

Circuit Zolder