Skip to main content
  • Nieuws
  • Tariefcontingenten en schorsingen 2020

Tariefcontingenten en schorsingen 2020

  • 23/01/2020

De Commissie publiceerde eind 2019 een overzicht van de tariefschorsingen en tariefcontingenten die in 2020 van toepassing zijn. Beide tariefmaatregelen hebben een gunstig fiscaal gevolg op de ingevoerde goederen die onderhevig zijn aan deze gunstmaatregelen. 

Het systeem van tariefcontingenten maakt het mogelijk om binnen de geldigheidsduur van het contingent een bepaalde hoeveelheid van de betrokken goederen in te voeren tegen een verlaagd recht of een nulrecht. Indien het contingent is uitgeput, kunnen de goederen worden ingevoerd tegen het normale tarief. Het gaat onder meer om landbouw- en chemische producten, textielweefsel, staal- en aluminiumproducten, elektrische apparaten en computeronderdelen.


De tariefschorsing is een maatregel waarbij de invoerrechten tijdens de periode waarin de maatregel van toepassing is, voor bepaalde producten geheel of gedeeltelijk worden geschorst. Deze lijst is enorm uitgebreid en heeft betrekking op bijna alle hoofdstukken van het tarief van invoerrechten. Het kan financieel bijzonder interessant zijn om na te gaan of de door u geïmporteerde goederen onder deze tariefschorsing vallen. 


Het volledig overzicht van de goederen die voor deze tariefmaatregelen in aanmerking komen, is terug te vinden in de verordeningen die de EU op 27 december 2019 heeft gepubliceerd: contingenten + schorsingen
 

De nieuwe Kia EV6 nu bij Kia Vermant
Welt white paper
Gosselin
Ontdek onze vacatures!
IMU Multiburo
Imu Salesforce
Proximus