Skip to main content
  • Nieuws
  • Talentenmarkt coacht werkzoekenden én werkgevers

Talentenmarkt coacht werkzoekenden én werkgevers

  • 03/10/2018

De krapte op de arbeidsmarkt vraagt om creatieve oplossingen. Daarom organiseerde Voka – Kamer van Koophandel Limburg een Talentenmarkt in Lommel. In het Noordlink-kantoorcomplex verzamelden 25 bedrijven om meer dan 100 vacatures voor te stellen. Bovendien kregen de bedrijven zelf ook feedback van jobcoaches over hun vacatures. Dit gebeurde in samenwerking met Stebo vzw en VDAB Limburg. 

Talentenmarkt
Vlnr. Erwin De bruyn (directeur, Stebo vzw), Tinne Lommelen (directeur, VDAB Limburg) en Kris Claes (directeur belangenbehartiging en talent, Voka – KvK Limburg).

De Talentenmarkt van Voka – KvK Limburg klinkt als een jobbeurs, maar onderscheidt zich door ‘feedback’ centraal te stellen. Zowel werkgevers als werkzoekenden krijgen kwalitatieve feedback en tips over hun vacatures en cv’s. Dat gebeurde in een unieke workshop van Stebo vzw. Hierin gaven werkzoekenden vanuit hun ervaring zelf feedback op de vacatures van de werkgevers.

“Feedback is een waardevol instrument om organisaties op een hoger niveau te tillen. Maar het is ook een oplossing om de werkgevers en de arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen. Je stemt de verwachtingen op elkaar af en vergroot de kans op een succesvolle match”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Werkplekleren noodzakelijk

Naast deze workshop vond er ook een infomoment plaats waar VDAB Limburg de vernieuwingen van werkplekleren toelichtte. De wijzigingen omtrent de bekende IBO (Individuele Beroepsopleiding) en andere vormen van leren in de organisatie werden hierin duidelijk gekaderd. “Werkplekleren biedt zeker mogelijkheden bij een dichtslibbende recruteringsmarkt. Voorwaarde is wel dat de werkplek zich aanpast als een leeromgeving”, zegt Erwin De bruyn, directeur van Stebo vzw.

Ook Tinne Lommelen, directeur van VDAB Limburg is tevreden over de Talentenmarkt. “Onder het motto 'meer van iets anders' juichen we het initiatief van Voka – KvK Limburg  toe om talenten via het Welt-project gericht in contact te brengen met bedrijven in een fijne datingformule. Het is bovendien positief dat ze in het Noorden van de provincie deze actie opzet zodat ieder talent aangesproken wordt.”

Over de Talentenmarkt

De Talentenmarkt gaf een forum aan de bedrijven die deelnemen aan Welt, het HR-begeleidingstraject van Voka – KvK Limburg. Daarin krijgen ondernemingen een actieplan op maat, krijgen ze individuele coaching en leren ze van elkaar in zes netwerksessies. Bovendien bieden de deelnemende bedrijven ook werkplekken aan. Vorig jaar waren 23 bedrijven goed voor 155 werkplekactiviteiten in Limburg.

Meer info over het HR-begeleidingstraject Welt:
www.voka.be/limburg/welt

Foto's