Skip to main content
 • Nieuws
 • Succesvolle Real Estate Community breidt uit naar Mechelen

Succesvolle Real Estate Community breidt uit naar Mechelen

 • 22/02/2018

Met ruim 130 deelnemers heeft Voka – Kamer van Koophandel Kempen vorig jaar erg succesvol de Real Estate Community gelanceerd. Dit vastgoednetwerk brengt ondernemers en beslissingsmakers uit de vastgoedsector samen om elkaar te inspireren en te versterken. Vanaf dit jaar verwelkomt de Real Estate Community ook ondernemers uit de Mechelse regio.

De vastgoedsector en aanverwante flankerende sectoren staan voor heel wat uitdagingen. In de afgelopen decennia is Vlaanderen sterk bebouwd, waardoor ruimte heel schaars is geworden. “Tegelijk moeten ze mee een antwoord zien te bieden op de aangroeiende bevolking, de toenemende vergrijzing en de vaak penibele mobiliteit. Tel daarbij de alsmaar strengere normen naar bijvoorbeeld energie, de oprukkende digitalisering en andere, al dan niet aanverwante technologische evoluties op vlak van onder andere constructietechnieken en materialen. Dan mag het wel duidelijk zijn dat creativiteit en een neus voor innovatie in de bouw meer dan ooit aan de orde zijn om als onderneming verder aan jouw toekomst te kunnen werken”, schetst gedelegeerd bestuurder Renilde Craps van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Om de vastgoedsector te helpen en te ondersteunen bij haar oefening om zichzelf heruit te vinden, is vorig jaar de Real Estate Community Voka Kempen gelanceerd. Dit eerste Kempense vastgoednetwerk brengt projectontwikkelaars, investeerders, makelaars, adviesbureaus, aannemers, architecten en juristen samen, met de bedoeling elkaar te versterken, te inspireren en nieuwe samenwerkingsvormen te ontdekken. Zopas kwam de Real Estate Community nog bij elkaar in Merksplas-Kolonie.

 “Onder impuls van het kernteam met Sam Daems (B&R Bouwgroep), Ilse De Reze (H-Estate), Bert Lenaerts (Vanhout), Jan Huysmans (E2B) en Luc Vanhout (Architects in Motion) is een erg geslaagd maidenjaar neergezet. De schaalvergroting die we als Voka Mechelen-Kempen door de fusie realiseren, grijpen we aan om deze community ook open te stellen voor Mechelse spelers uit de vastgoedsector. Zo zetten we deze community nog sterker op de kaart”, stipt Renilde Craps aan.

Zo maken vanaf dit jaar Alain Croon (Tecro & Krea) en Tom Willemen (Willemen General Contractor) mee deel uit van het kernteam.

Voor het komende jaar heeft dit al volgende afspraken op de agenda geplaatst:

 • Di 19 juni bij SCK*CEN/NIRAS (Mol):
  Energie voor de toekomst? – impact op de Kempen
  met keynote door Aart Geens (PwC)
  vanaf 16 u. uniek vrijblijvend bezoek ondergrondse Labo Hades, 225 meter onder de grond (Boomse kleilaag)
 • Di 18 september bij Wagenoord (Mechelen):
  Smart city
 • Di 27 november (locatie nog te bepalen)
  Proactief bouwen met BIM geëvalueerd

 

Contactpersoon

Hanne Van Laer

Manager Levenslang Leren

Advertentie Vermant - mei