Skip to main content
  • Nieuws
  • Succesvolle eerste editie Festival van het Jong Ondernemerschap

Succesvolle eerste editie Festival van het Jong Ondernemerschap

  • 05/10/2018

Op woensdag 3 oktober lag het centrum van Jong Ondernemerschap in Wagenoord in Mechelen. Zo'n 400 jonge ondernemers verzamelden op het Festival van het Jong Ondernemerschap voor indrukwekkende ondernemersverhalen. Het hoogtepunt van de avond was Keynote Manu Beers, oprichter van Tomorrowland, over zijn authentiek ondernemerschap.

Met een onuitputtelijk enthousiasme organiseerden de tien regionale Jong Voka’s samen de eerste editie van het Festival van het Jong Ondernemerschap. In een uitverkocht Wagenoord verzamelden 400 jonge ondernemers voor een interessante avond. Jong Voka-voorzitter Bert De Brabandere trapte het festival af met een inspirerende speech over jong ondernemerschap. De toon werd meteen gezet voor de rest van de avond. 

Op het programma? Drie verschillende break-outs met voor elk wat wils. Zo konden de jonge ondernemers hun hart ophalen bij de verhalen van intrapreneurs Lise Feryn (Decathlon) en Bert Vandenkendelaere (UNILIN) of bij de entrepreneurs Pieterjan Bouten (Showpad) en Rik De Lannoy (V-Formation). Een tip van beide jonge ondernemers: "Je eerste werknemers zijn ongelooflijk belangrijk voor de start-up van je onderneming." Bij de derde break-out konden familiale ondernemers terecht voor een uitwisseling van ideeën. Désirée Libeert (Libeert) en Thijs Claes (Daddy Kate) besloten hun sessie met de wijze woorden: "Omring je met extern advies. Want het is niet altijd zo dat wat je zelf doet, je ook beter doet."

De headliner op de festivalaffiche was Manu Beers, oprichter van Tomorrowland. Samen met Head of Marketing & Media Michael Dujardin en moderator Eva De Roo gaf hij een inspirerend en eerlijk verhaal over het wereldfenomeen Tomorrowland. En wat blijkt? Achter dit groots festival schuilt authentiek ondernemerschap. "In het begin was het zeker niet altijd gemakkelijk. Maar je moet durven blijven doorzetten, dat is ondernemen." Een sterk staaltje ondernemerschap, als je ziet waar het bedrijf nu staat. Maar wat is de sleutel tot succes? Manu Beers had daar een duidelijk antwoord op: "Bedrijfscultuur is enorm belangrijk, ook voor Tomorrowland." 

Een boeiende avond, die door Jong Voka-voorzitter Bert De Brabandere in stijl werd afgesloten met de boodschap: "If you can dream it, you can live it." Op naar een volgende editie.

 

Het event werd mede mogelijk gemaakt door : ING, SD Worx, BMWShowpad, SBB, Wieze, G4SOneTec & Teamleader

IMU - vzw - Altez
IMU - vzw Remant
IMU - vzw - De Tijd