Skip to main content
  • Nieuws
  • Student-ondernemers vallen in de prijzen

Student-ondernemers vallen in de prijzen

  • 28/04/2017

Donderdagavond 27 april, reikte Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland de Voka-awards voor de meest beloftevolle student-onderneming en het meest beloftevolle studentenidee uit. Ze doet dat naar jaarlijkse traditie in samenwerking met studentenorganisatie SINC. Dit jaar ontvingen de oprichters van TESTicle de prijs voor het meest beloftevolle studentenidee. Het digital agency Yellowleaf kaapte de prijs weg van meest beloftevolle studentenonderneming.

Van alle tumoren bij mannen neemt teelbalkanker slechts 1 % voor zijn rekening. Maar dat is nog steeds 1 % te veel dachten drie vrouwelijke studenten van de Antwerp Management School. Vroni Mylle, Ann-Sofie Lippens en Kyra Koeken ontwikkelden met TESTicle een product waarmee dit soort kanker, dat vooral jonge mannen treft,  in een vroeg stadium kan opgespoord worden. ‘En daarom vindt de jury dat TESTicle de prijs van meest beloftevolle studentenidee verdient. Ze zetten toch ook een relatief onbekende kanker in de kijker. Hierdoor zullen hopelijk meer jonge mannen zich bewust worden van het belang van vroegtijdige opsporing bij teelbalkanker’, verklaart Sven de Vocht directeur ondernemerschap bij Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland maar tevens ook een van de juryleden bij de wedstrijd.

De prijs van meest beloftevolle studentenonderneming was voor Yellowleaf. Oprichters Jeroen Audenaert en Vincent Scheltjens bieden bedrijven een totaalpakket aan voor al hun digitale communicatie om zo een sterkere online identiteit op te bouwen. ‘Jeroen en Vincent zijn een gedreven team die contract na contract binnenhalen. Weinig jonge bedrijven bereiken op zo’n korte tijdspanne na de opstart een grote vooruitgang op verkoopsvlak. Door hun groter wordend klantenbestand, zijn ze al op zoek naar de eerste medewerkers. En alleen al voor dat feit  verdienen zij deze prijs’, zegt Melanie Nolens, startersadviseur voor Bryo bij Voka – Kamer van Koophandel. Voorafgaand aan de prijsuitreiking opende schepen Koen Kennis de avond en konden de Antwerpse studenten naar een inspirerende lezing luisteren door televisiemaker Tim Van Aelst. Deze prijzen worden uitgereikt met de steun van TAKEOFFANTWERP.

Welt white paper
Gosselin
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende