Skip to main content
  • Nieuws
  • Stefan Vanderick deelt ervaringen rond verkoop van bedrijf

Stefan Vanderick deelt ervaringen rond verkoop van bedrijf

  • 23/10/2019

Stefan Vanderick verkocht zijn bedrijf, houtspecialist Brems, aan Groep Cras. Hij geeft twee tips voor wie overweegt om zijn bedrijf te verkopen.

Stefan Vanderick was meer dan 10 jaar CEO van houtspecialist Brems, een echt familiebedrijf. “Ik was de 4de generatie die aan het roer stond. Maar we

zaten ondertussen ook met 14 mensen rond de tafel en je moet met iedereen rekening houden. Met het oog op groei was dat geen optimale situatie meer. Ik was niet kapitaalkrachtig genoeg om iedereen uit te kopen dus we beslisten om Brems te verkopen.”

Uiteindelijk werd het bedrijf verkocht aan de Groep Cras. “Dat was een proces van lange adem. We hebben daarvoor specialisten gecontacteerd want met een tussenpersoon sta je toch iets sterker in de onderhandelingen. We hadden wel zelf een lijst gemaakt van mogelijke kopers. Uiteindelijk kwam Groep Cras als beste match uit de bus.”

"Investeer tijd in het overnameproces, want mensen hebben vaak schrik bij zo'n grote verandering"

Stefan heeft 2 tips voor wie overweegt om zijn bedrijf te verkopen. “Allereerst, begin er op tijd aan, zodat je niet onder druk komt te staan. Daarnaast moet je ook goed rekening houden met de integratie van de bedrijfsculturen. Mensen hebben vaak schrik bij zo’n grote verandering. Het is dus heel belangrijk om veel tijd in hen te investeren in zo’n overgangsfase. Met andere woorden: stel ze gerust.”

Meer weten over bedrijfsoverdracht en -overname?

  • Op 6 februari organiseert Voka - Kamer van Koophandel Limburg een niet te missen event rond de continuïteit van professionaliteit in bedrijven. Stefan geeft je nog meer tips & tricks omtrent de verkoop van een bedrijf. Schrijf je gratis in voor De Wissel! 

Contactpersoon

Ellen Olislagers

Directeur eigenaars-ondernemers

IMU - vzw - Remant
IMU - vzw - Salesforce
Proximus
IMU - VZW - multibureau
IMU - vzw - Bebat
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - Altez
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering