Skip to main content
  • Nieuws
  • Stedenbouwkundige vergunning voor H.Essers

Stedenbouwkundige vergunning voor H.Essers

  • 15/02/2017

Na de milieuvergunning heeft de deputatie vandaag beslist om een stedenbouwkundige vergunning aan H.Essers te verlenen om zijn uitbreidingsplannen te realiseren. Voka – KvK Limburg is tevreden met deze beslissing. 

Ecologie en economie kunnen hand in hand gaan. H.Essers wil maar liefst 70.000 m² aan magazijnen bijbouwen aan het bestaande terrein in Genk. Ten koste van de 12 hectare bos wordt een boscompensatie in natura voorzien van meer dan 15 hectare. Ook in het Vijvergebied in Zonhoven wordt een natuurcompensatie voorzien.

Cruciaal belang

Naast deze natuurcompensatie is ook de creatie van extra tewerkstelling van groot belang volgens Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg: “Er kan in Limburg bijkomende tewerkstelling gerealiseerd worden en de natuur wordt elders meer dan ruimschoots gecompenseerd. H.Essers is als grootste Limburgse werkgever van cruciaal belang voor onze provincie. Dat het nu bijkomende tewerkstelling kan realiseren, is heel goed nieuws voor Limburg en we zijn dan ook tevreden met deze moedige beslissing van de deputatie”.