Skip to main content

"Starters omarmen sneller avontuur"

  • 04/04/2019

Gerrie Vanwelde is ‘technical and service director’ bij de Truiense start-up NoviQ. Hij begrijpt als geen andere waarom het aantal Limburgse starters alle records breekt.

Gerrie Vanwelde

"Gedreven door passie en een gezamenlijke visie hebben ik en mijn vennoot NoviQ opgestart. We waren overtuigd dat de codering- en markeringssector een andere, meer moderne manier van werken kon gebruiken.

Wij kozen niet bepaald voor de gemakkelijkste sector om in te starten. We zijn de eerste starter in onze niche in tien jaar tijd en onze werkwijze is het tegenovergestelde van wat gangbaar is in de sector.

Bij onze vorige werkgever konden we dat eigenzinnige ei niet kwijt, we misten vrijheid om te groeien en ons volledig potentieel te benutten. Dat zou alleen maar lukken als we ons eigen bedrijf opstartten. Vandaag bewijzen we dat onze aanpak werkt.

"We zijn de eerste starter in onze niche in tien jaar tijd en onze werkwijze is het tegenovergestelde van wat gangbaar is in de sector."

Waarom er vandaag in andere segmenten zo veel start-ups zijn? Mensen hebben altijd goede ideeën gehad, maar de huidige generatie ondernemers in vorming is minder terughoudend en omarmt veel sneller het avontuur en de uitdaging. Net als wij!"

Circuit Zolder