Skip to main content
  • Nieuws
  • Starter Toon Habraken: "Ik wil mijn zaak rustig laten groeien"

Starter Toon Habraken: "Ik wil mijn zaak rustig laten groeien"

  • 31/03/2021

Toon Habraken van T-Create zet zijn eerste stappen als zelfstandige gespecialiseerd in graveren. Voorzichtig maar vastberaden. "De aanvragen blijven wel toenemen, dus een half jaar geleden heb ik begeleiding gezocht via Bryo StartUp."

Toon Habraken

“Het idee om een eigen zaak te beginnen, sluimerde al jaren. De lockdown gaf me de kans om er écht werk van te maken. Voorheen graveerde ik al hout, kunststof en andere materialen voor vrienden en familie. Maar het bleef niet doenbaar om al dat werk gratis te doen. Ik bleef maar aanvragen krijgen. Dus besloot ik zowat een half jaar geleden mijn oor te luisteren te leggen bij Voka en stapte in het traject Bryo StartUp.”

Heldere kijk

“Ik begreep al snel dat ondernemen zoveel meer is dan mijn product maken. Een strategie, de boekhouding, administratie, een website, sociale media, prijzen vergelijken, bestellingen verwerken, … Er komt ontzettend veel bij kijken. Ik was blij om zoveel nuttige tips te krijgen van Voka. De begeleiders zijn realistisch maar motiverend. De laatste sessie moest ik een pitch doen voor een vierkoppige jury uit de bedrijfswereld. Ik kreeg positieve feedback plús enkele terechte werkpuntjes. En daar ging ik meteen mee aan de slag.”

Unieke producten, tevreden klanten

Met T-Create verzorgt Toon fraaie, gepersonaliseerde voorwerpen. Hij graveert je boodschap, naam, afbeelding, logo in zowat elk materiaal. Een houten geboortekaartje. Een origineel relatiegeschenk in steen. Zeepjes met je naam op. Een visitekaartje dat in het oog springt. Elk product maakt hij zelf en volledig volgens je wensen.

“In mijn job als leerkracht Techniek was ik al langer bezig met allerlei nieuwe graveertechnieken. Die fulltimefunctie behoud ik voorlopig. Het geeft me wat zekerheid terwijl ik mijn eenmanszaak uitbouw. Of ik in de toekomst een volledige carrièreswitch maak? Misschien. We zien wel. Ik wil T-Create vooral rustig laten groeien en mensen gelukkig blijven maken met mijn graveerwerk. Daar doe ik het tenslotte voor.”

Droomjob

“Natuurlijk durf ik wel dromen. Binnen een tiental jaar heb ik hopelijk meerdere machines en ligt mijn productie daardoor een stuk hoger. Ik wil dan graag top-of-mind zijn: de eerste reflex als mensen denken aan gepersonaliseerde objecten. Verder dan Vlaanderen en een stukje Nederland mik ik daarbij niet. Een webshop met kanten-klare producten komt er wellicht op korte termijn, maar mijn kernactiviteit blijft maatwerk.”

Spannende tijden

“Ik ben benieuwd hoe ik het eerste jaar als zelfstandige ga afronden. Er gaan vast nog allerlei uitdagingen op mijn pad komen. Bovendien verwacht ik binnenkort mijn tweede kindje. Hoe dan ook wordt 2021 dus een memorabel jaar!"

 

Zoek je begeleiding voor je start-up of scale-up?

Ontdek hoe we jou kunnen helpen>>

 

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Neem een inspirerende start!