Skip to main content
  • Nieuws
  • Starter in de kijker: Pieterjan Muller (KampAdmin)

Starter in de kijker: Pieterjan Muller (KampAdmin)

  • 06/01/2021

KampAdmin is een onlinetool voor organisatoren van kampen en lessen. “Met onze software ontlasten we hen van administratieve rompslomp en kunnen zij focussen op waar het echt om gaat: kinderen een zalige tijd bezorgen”, zegt oprichter Pieterjan Muller.

Pieterjan Muller
“Via onze software worden ouders ook continu geïnformeerd en gerustgesteld.”


Hoe zou je zelf KampAdmin omschrijven en hoe ben je begonnen aan dit avontuur?

"Als een booking.com voor organisatoren van allerlei sport-, taal-, circus-, dans-, muziekkampen en -lessen. Via onze software bieden wij die organisaties alles wat ze nodig hebben om die groepsactiviteiten vlot te organiseren, van online inschrijven en betalen, tot medische info, attesten, evaluaties, het beheer van monitoren enz."

“Ik ben opgegroeid in de sector. Mijn ouders hadden zelf een kampenorganisatie. Als kind bracht ik ’s zomers zelf 8 weken door op kamp omdat mijn ouders bezig waren. Later doorliep ik alle stadia: monitor, verantwoordelijk instructeur… Tegelijk heb ik een passie ontwikkeld voor IT. De brug was snel gelegd. Want vanaf een zeker volume van inschrijvingen verdrinken veel organisaties in de administratie. Ze steken daar heel veel tijd en centen in.”

“Via onze software bieden wij kamporganisatoren alles wat ze nodig hebben om hun groepsactiviteiten vlot te managen.”

Waar staan jullie nu?

“KampAdmin is gestart in 2014. Nu zijn wij marktleider in het kampsegment. We verwerken tot 100.000 inschrijvingen per jaar.”

“De coronacrisis hebben we gelukkig goed doorstaan. Het gaat bij de meeste organisaties om externaatkampen en om jongeren onder de 12 jaar, en daar zijn er weinig of geen restricties. Via onze software worden ouders ook continu geïnformeerd en gerustgesteld.”

Wat wil je nog bereiken?

“Nu leggen wij ons ook toe op liefdadigheid en stellen onze IT-automatisatie ten dienste van ngo’s, zodat ook zij beter kunnen focussen op hun oorspronkelijke doel. Momenteel begeleiden we vier ngo’s. Cunina bij het organiseren van sponsorship om kinderen in landen als Nepal, Haïti… naar school te kunnen sturen. Tada bij de fundraising voor hun workshops voor kwetsbare jongeren. Touché helpen we bij de documentenflow voor workshops rond agressiemanagement en Vluchtelingenwerk bij hun support ticketing system. Het moet niet altijd om meer omzet gaan maar wel om meer impact.”

Ben jij net zoals Pieterjan een prille ondernemer?

  • Dan sta je ongetwijfeld voor heel wat uitdagingen! Bij onze starterswerking kan je terecht voor als jouw vragen of bekommernissen én haken we in opportuniteiten voor jouw onderneming. Hoe we dat doen? Klik hier!
     
  • Of neem rechtstreeks contact op met onze collega Joeri Stoop.

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Artikel uit publicatie