Skip to main content
  • Nieuws
  • Starter in de kijker: Nieuwe webshop bundelt gezonde producten

Starter in de kijker: Nieuwe webshop bundelt gezonde producten

  • 21/12/2020

De mens verliest hoe langer hoe meer de link met de natuur. Nochtans speelt een begeleiding op natuurkundige basis een belangrijke rol in je fysieke en mentale welzijn. Dat is de overtuiging van Jurgen Bex, zaakvoerder van het gezondheidscentrum De Natuurbron in Lummen. Hij volgt het Bryo-begeleidingstraject. “De natuur kan ondersteunend werken voor de reguliere geneeskunde. Wij kunnen een puzzelstukje in dat geheel zijn. Mijn nieuwe webshop is daarvoor een ondersteuning”, zegt hij.

Jurgen
    Jurgen Bex. 
 

In 2008 startte Jurgen Bex in bijberoep met een gezondheidscentrum. “Als kind had ik altijd al interesse in de natuur. Die zijn we als mens uit het oog verloren, maar dankzij een gezonde voeding kan je daar terug voeling mee krijgen”, zegt hij.

Als naturopaat begeleidt hij personen met een burn-out, depressie, vermoeidheid enzovoort. “Als je emotioneel uit evenwicht bent, is ook je voeding uit evenwicht. Een gezond dieet met veel vitaminen, mineralen en gezonde vetten helpt je terug op de goede weg”, somt Jurgen op.

"Het is ook mijn rol om als coach de tools en inzichten aan te reiken die je nodig hebt om de situatie om te keren."

“De meeste centra werken alleen met voeding en kruiden, maar daarmee achterhaal je niet de betekenis en oorzaak van een bepaalde klacht. Het is ook mijn rol om als coach de tools en inzichten aan te reiken die je nodig hebt om de situatie om te keren. Die totaalaanpak maakt De Natuurbron is uniek.”

Gezonde webshop

Voor gezonde voeding wijst Jurgen onder meer naar bioproducten. “Ik raad mensen aan om bij een lokale bioboer te kopen. De natuurlijke smaak van een product bepaald zijn kwaliteit. Als je een tomaat uit Zuid- Italië vergelijkt met eentje uit de serres hier, is dat een immens verschil”, legt hij uit. Het vinden van gezonde en voedzame producten is nochtans geen sinecure.

Jurgen Bex: “Het kan inderdaad een hele zoektocht zijn. Daarom ben ik die producten gaan centraliseren op de webshop Golden Bottle. Daar staan momenteel meer dan 700 producten op. Dat gaat van bachbloesems, droge voeding tot lichaamsverzorgingsproducten. En in de toekomst ook waterfiltersystemen."

Grondig onderzoek

Voor de selectie van die producten deed Jurgen grondig onderzoek. “Ik wil de garantie kunnen geven dat dit de juiste producten zijn”, legt hij uit. “Een olijfolie kan bijvoorbeeld al het bio-label krijgen als 80% van bio-oorsprong is. Ik ben daarom zelf naar Italië gereden om een 100% zuivere olijfolie te vinden. Het bio-label betekent overigens dat je geen sproeistoffen gebruikt, maar zegt niets over bijvoorbeeld het productieproces. Een goede olijfolie krijg je door de olijven te walsen op een koude steen en niet via mechanische persing.”

"Ik wil de garantie kunnen geven dat dit de juiste producten zijn."

Jurgen volgt ook het Bryo-begeleidingstraject en vond daar een leerrijk klankbord. “Je hebt een coach tegenover je die uitdaagt en ook tegenwind durft te geven. Je gaat de zaken dan al eens op een andere manier bekijken.”

En wat ligt er nog in het verschiet voor De Natuurbron? “Op termijn wil de webshop uitbreiden en momenteel schrijf ik aan een boek. Daarin verwerk mijn persoonlijke verhalen en inzichten in de vorm van een fantasy-verhaal. Ik zou hier graag lezingen over geven”, besluit hij.
 

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers