Skip to main content
  • Nieuws
  • Starter in de kijker: Gama Putra (I LOVE Network)

Starter in de kijker: Gama Putra (I LOVE Network)

  • 02/02/2021

Met ‘I LOVE Network’ verbindt Gama Putra via storytelling stadsbewoners/consumenten met hun stad en met lokale ondernemers. Zijn start-up biedt heel wat potentieel voor alle partijen.

Gama Putra

“Via storytelling op diverse media (online-en papieren magazine, sociale media) en activiteiten zoals wandelingen en fietstochten, geven wij stadsbewoners de mogelijkheid hun stad en lokale ondernemers te promoten”, legt Gama Putra uit.

Hoe is het begonnen?
“Het begon in 2015, ik woonde toen al 6 jaar in België. Ik kwam uit Indonesië naar hier voor de liefde en ben heel snel geïntegreerd. Na 11 maanden gaf ik zelf les bij Inburgering Limburg. Na twee jaar ging ik psychologie studeren in Leuven en werkte ik bij A.S. Adventure. Vaak vroegen mensen mij waarom ik altijd zo gelukkig ben. Dan antwoordde ik: ‘Omdat ik veel weet over mijn stad en geniet van alle mooie dingen.’ Ik wou daar iets mee doen. Via Facebook, Instagram en mijn blog ‘I LOVE Hasselt’ begon ik mijn verhalen en foto’s van de mooie kanten van Hasselt te delen. Mijn initiatief kreeg snel media- aandacht en lokale handelaars wilden meewerken. Daarop besloot ik een eenmanszaak op te richten om consumentenervaringen te delen via diverse media."

"Mijn initiatief kreeg snel media- aandacht en lokale handelaars wilden meewerken."

Waar sta je nu?
"Nadat ik 400 verhalen geschreven had, besefte ik dat ik dit niet alleen kon en dat veel medebewoners ook graag hun stad in de kijker zetten. Ik richtte de vzw My City Fan Club op, samen met Jane Pollard, senior project manager bij IBM. Haar ervaring is een grote troef. Omdat ik met mijn project duizenden consumenten wil managen, is digitaal werken noodzakelijk. Samen met Hasselaren verzamelden wij content die de blog interessant maakte voor lokale ondernemers. In 2018 werd I LOVE Hasselt omgevormd tot I LOVE Network met steun van StartIT@KBC. We implementeerden het concept voor Brussel, Leuven, Antwerpen en Limburg en kregen opdrachten van bedrijven als Joyn, Colruyt en Belisol. We ontwikkelden een trainingsprogramma voor VDAB en voor het OCMW een papieren magazine voor senioren. In Hasselt mogen we de ‘Babbelfiets’ gebruiken om verhalen te verzamelen. Onze community is als een grote prdienst die alleen voordelen biedt voor stad én inwoners."

“Via ons systeem ‘Bank my Story’ krijgen steden inzicht in hun beleid dankzij feedback van de inwoners en kunnen zij op hun beurt sensibiliseren om lokaal te shoppen.”

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?
"Een digitaal platform om verhalen en contacten met stadsbewoners te verzamelen en te filteren tot bruikbare
content. Met dit Bank My Story- systeem, dat we met YAPPA Digital Agency realiseren, willen we steden in Vlaanderen, Brussel, Wallonië en de Benelux werven als strategische partners. Het doel is tweeledig: steden krijgen inzicht in hun beleid via feedback van de bewoners en kunnen op hun beurt sensibiliseren om lokaal te shoppen. Diverse steden, waaronder Genk, toonden al interesse. Om ons platform te financieren, volgen wij een selectieprocedure van Birdhouse."

Wat betekent Voka voor jou?
"Als ondernemer was ik soms gefrustreerd door het gebrek aan respons van klanten/partners. Dan wil ik weten wat beter kan. Via het BRYO-programma besefte ik dat ik niet alleen stond. Mensen met gelijkaardige ervaringen zijn een waardevolle community. Onze ervaren begeleiders staan altijd klaar om te helpen, ook via individuele consultaties. Dit traject is een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen."

Aan de slag als startende ondernemer?

Dan sta je ongetwijfeld voor heel wat uitdagingen! Onze starterwerking maakt je wegwijs in het ondernemersleven via trajecten zoals Bryo. Kan jij nog wat ondersteuning gebruiken? Maak vrijblijvend kennis met onze werking of met onze adviseurs.

Hoe kunnen we jou helpen? Klik hier!

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Artikel uit publicatie